Nieuwsmedia - Schiphol Group en KLM

1 - 31 maart 2021

Ava monitort berichtgeving op het internet betreffende de luchtvaart in Nederland, met in het bijzonder de mainport-ontwikkelingen rond de Schiphol Group en de KLM. Belangrijkste criterium voor het opnemen van nieuwsberichten in deze rapportage is de frequentie van het delen van het bericht via internet. Dit resulteert in een beknopte rapportage die weergeeft waar de grootste belangstelling van luchtvaart-stakeholders binnen de gerapporteerde periode naar uitgaat. 

OVERHEIDSBELEID

OMGEVING & GEZONDHEID

Geluidhinder

Grond- en luchtvervuiling

BEDRIJFSVOERING 

KLM

Veiligheid

Schiphol Group

Ruimtelijke ontwikkeling

OVERHEIDSBELEID

 

 Verkeersminister probeerde opening Lelystad Airport door te drukken; ChristenUnie en D66 weigerden 

Algemeen Dagblad – 06/03/2021 – Paolo Laconi en Edwin van der Aa

 

Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen heeft vier dagen voor de val van het kabinet geprobeerd de opening van Lelystad Airport door te drukken. ChristenUnie en D66 weigerden en blokkeerden de opening. Dat blijkt uit een reconstructie door het Algemeen Dagblad. 

Tijdens een digitaal overleg op maandag 11 januari 2021 met de fractievoorzitters van de vier regeringspartijen probeerde Van Nieuwenhuizen (VVD) de opening van Lelystad Airport te forceren. Ook premier Mark Rutte was aanwezig. Aan alle voorwaarden is voldaan, zei Van Nieuwenhuizen, niets staat snelle opening meer in de weg. Ze drong er bij de fractieleiders op aan om akkoord te gaan. Maar Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Rob Jetten (D66) weigerden. Zij wezen op de afspraak dat Lelystad Airport alleen mag fungeren als overloop van het volle Schiphol. Vier dagen later viel het kabinet.

Algemeen Dagblad - Lelystad Airport ligt er al jaren verlaten bij, en dat blijft waarschijnlijk nog wel even zo 

 

 Testbeleid voor reizigers naar Schiphol versoepeld

NH Nieuws – 09/03/2021 – Doron Sajet

 

De uitslag van de sneltest die reizigers voorafgaand hun vlucht naar Schiphol moeten laten afnemen, mag voortaan 24 uur oud zijn. Dat heeft minister De Jonge van Volksgezondheid de Tweede Kamer laten weten. Eerder was die limiet vier uur.  Die limiet zorgde voor veel problemen voor reizigers. Veel van hen kregen het niet voor elkaar om zo'n test vier uur van tevoren te laten doen en kozen daarom voor een buitenlandse vliegmaatschappij, om onder de Nederlandse testverplichting uit te komen. Passagiers die op Schiphol overstappen, hoeven nu ook helemaal geen sneltestuitslag te laten zien. Zij vormen volgens minister De Jonge een beperkter risico op import van het coronavirus in Nederland dan andere passagiers. Overstappende reizigers moeten nog wel een PCR-test hebben gedaan.

NH Nieuws - Testbeleid voor reizigers naar Schiphol versoepeld 

 

 Hoekstra houdt vast aan extra zetel in bestuur Air France-KLM

FD – 10/03/2021 – Job Woudt

De Nederlandse staat heeft de wens nog altijd niet laten varen om een tweede vertegenwoordiger te krijgen in het bestuur van Air France-KLM. Op dit moment mag het kabinet één vertegenwoordiger in het negentien hoofden tellende bestuur afvaardigen. Nederland overweegt een tweede te vragen als onderdeel van de steun voor de noodlijdende luchtvaartgroep. De 'overweging' kwam woensdag naar buiten in een korte verklaring die de Nederlandse staat naar de Franse beursautoriteit AMF stuurde. Die verklaring was noodzakelijk wegens de toegenomen zeggenschap van Nederland in de luchtvaartgroep. Nederland kocht twee jaar geleden voor €744 mln een belang van 14%. Na twee jaar geven deze aandelen volgens de statuten van Air France-KLM recht op meer zeggenschap. Om precies te zijn bedraagt die nu 18,56%.

FD - Hoekstra houdt vast aan extra zetel in bestuur Air France-KLM 

 

 OM krijgt deksel op neus rond KLM-reizen illegalen

De Telegraaf – 09/03/2021 – Doron Sajet

 

Nederland moet mogelijk bakken met geld terugbetalen aan luchtvaartmaatschappijen. De Staat had een afspraak met KLM over inreizen van ongedocumenteerden, en dat is niet eerlijk naar andere vliegers. Dat bepaalde het gerechtshof in Amsterdam donderdag in een zaak die was aangespannen door vier luchtvaartmaatschappijen: Turkish Airlines, Royal Air Maroc, Ryanair en Delta Airlines. Die vonden dat in veertig strafzaken tegen hen het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk moest worden verklaard, en kregen gelijk.

De Telegraaf - OM krijgt deksel op neus rond KLM-reizen illegalen 

 

 Overheidspilot voor vakantietrips om toerisme business weer op gang te brengen

NRC – 23/03/2021 – Jan Benjamin

 

De reiswereld zoekt naar mogelijkheden om de business weer op gang te brengen. Er komt daarom nu een overheidspilot voor vakantietrips. 

Acht dagen all-inclusive naar het Griekse eiland Rhodos. Voor 189 gelukkigen wordt die Griekse droom even werkelijkheid. Zoveel vakantiegangers kunnen op 12 april mee naar een luxehotel op het eiland. De vakantiegangers (tussen 18 en 70 jaar, zonder hoog-risicopatiënten) moeten wel een negatieve PCR-test tonen in het hotel, mogen het resort niet uit en moeten bij thuiskomst in quarantaine. Ook het hotelpersoneel wordt steeds getest. De reis wordt georganiseerd door touroperator Sunweb en luchtvaartmaatschappij Transavia.

NRC - Naar Rhodos als proef, mét een PCR-test 

 

 KLM mist ruim 700.000 passagiers door dubbel testbeleid

De Telegraaf – 24/03/2021 – Yteke de Jong

 

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft in de afgelopen twee maanden tientallen miljoenen aan omzet gemist door de dubbele testverplichting. Dat meldt KLM aan De Telegraaf, naar aanleiding van een Kamerbrief van demissionair minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur). De minister stelt in de brief dat er ’signalen’ zijn van uitwijkgedrag omdat reizigers niet meer via Nederland kwamen als gevolg van de dubbele testverplichting. De dubbele test gold ook voor overstappers, waardoor reizigers in plaats van via Schiphol via Parijs, Frankfurt of Dubai naar elders vlogen. Volgens KLM heeft de dubbele testverplichting plus het daar bovenop gestapelde vliegverbod in de afgelopen twee maanden geleid tot een daling van 25.000 naar 10.000 passagiers per dag, totaal circa 700.000 passagiers.

De Telegraaf - KLM mist ruim 700.000 passagiers door dubbel testbeleid 

 

 Provincie: opening Lelystad Airport oplossing voor verbod nachtvluchten Schiphol

Omroep Flevoland – 25/03/2021 

 

De opening van Lelystad Airport is een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de hinder door nachtvluchten op Schiphol. Dat stelt de provincie in een zienswijze aan de Tweede Kamer, die wordt gesteund door de gemeente Lelystad.

De provincie reageert op de initiatiefwet van GroenLinks, die vluchten op Nederlandse luchthavens tussen 23.00 en 6.00 uur moet verbieden om overlast te verminderen. Op het wetsvoorstel kon tot woensdag worden gereageerd. Bij een verbod op nachtvluchten op Schiphol kunnen luchtvaartmaatschappijen minder vaak heen en weer vliegen naar vakantiebestemmingen, want zij kunnen niet meer zoals tot nu toe gebruikelijk is vroeg vertrekken en laat aankomen.

Omroep Flevoland - Provincie: Opening Lelystad Airport oplossing voor verbod nachtvluchten Schiphol 

 

 Nederland vaart eigen koers met kapitaalsteun Air France-KLM

FD – 29/03/2021 – Job Woudt

 

De Franse staat is dicht bij een akkoord met Brussel over een nieuwe steunoperatie voor luchtvaartmaatschappij Air France-KLM.  Den Haag staat in nauw contact met de Fransen, maar voert tevens eigen gesprekken met de Europese Commissie over de voorwaarden die aan een mogelijke extra steunverlening verbonden zijn. Air France-KLM, dat hard werd geraakt door de coronacrisis, is al maanden bezig om zijn kapitaalpositie te versterken. Het Nederlandse ministerie van Financiën reageerde tegen het FD positief op de deal die zich aftekent tussen Brussel en Parijs. 'Zo kan er weer een volgende stap worden gezet op het pad om de luchtvaartmaatschappijen binnen de holding Air France-KLM gezond te houden.'

FD - Nederland vaart eigen koers met kapitaalsteun Air France - KLM 

MAINPORTONTWIKKELING

 

 Groei of geen groei? Luchtvaart is splijtzwam in de coalitie

Het Parool – 05/03/2021 – Herman Stil

Vier jaar zaten D66 en ChristenUnie in een kabinet dat groei van de luchtvaart voorstond. Goed, het was een béétje groei, onder voorwaarden die nog deels moeten worden opgesteld, met veronachtzaming van stikstofproblemen én met de steeds schurender openingsplannen voor het kant-en-klare Lelystad Airport. Groei van de luchtvaart komt in de verkiezingsprogramma’s van de twee coalitiepartners niet meer voor, integendeel. D66 behoort volgens een doorrekening van verkiezingsprogramma’s die deze week door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is uitgevoerd, zelfs tot de grootste beperkers van luchtvaartgroei. Als het partijprogram van de partij onverkort kabinetsbeleid wordt, slinkt het aantal vliegtuigpassagiers de komende negen jaar een derde ten opzichte van de huidige kabinetsplannen. De voorstanders van groei van de luchtvaart zitten politiek gezien vooral aan de rechterkant, alhoewel juist die partijen bedankten voor een doorrekening van klimaatdoelen door het PBL. VVD, de architect van het huidige luchtvaartbeleid, is het meest uitgesproken voor groei, al dan niet onder voorwaarden. Het pleidooi van het CDA om het aantal vluchten op Schiphol ‘voorlopig’ te beperken tot een half miljoen en Lelystad te openen is bijna een doorslag van het huidige kabinetsbeleid. De christendemocraten beperken de luchtvaartgroei dan ook het minst, net als de PvdA opmerkelijk genoeg.

Het Parool – Groei of geen groei? Luchtvaart is splijtzwam in de coalitie 

 Lelystad Airport ligt er al jaren verlaten bij, en dat blijft waarschijnlijk nog wel even zo

Algemeen Dagblad – 06/03/2021 – Paolo Laconi en Edwin van der Aa

 

Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen heeft vier dagen voor de val van het kabinet geprobeerd de opening van Lelystad Airport door te drukken. ChristenUnie en D66 weigerden en blokkeerden de opening. Dat blijkt uit een reconstructie door het Algemeen Dagblad. 

Tijdens een digitaal overleg op maandag 11 januari 2021 met de fractievoorzitters van de vier regeringspartijen probeerde Van Nieuwenhuizen (VVD) de opening van Lelystad Airport te forceren. Ook premier Mark Rutte was aanwezig. Aan alle voorwaarden is voldaan, zei Van Nieuwenhuizen, niets staat snelle opening meer in de weg. Ze drong er bij de fractieleiders op aan om akkoord te gaan. Maar Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Rob Jetten (D66) weigerden. Zij wezen op de afspraak dat Lelystad Airport alleen mag fungeren als overloop van het volle Schiphol. Door de coronacrisis is het vliegverkeer echter fors afgenomen en is van overname van Schiphol-vluchten voorlopig geen sprake meer. Daarom blokkeerden Segers en Jetten de opening van het omstreden vakantievliegveld. Vier dagen later viel het kabinet.

Algemeen Dagblad - Lelystad Airport ligt er al jaren verlaten bij, en dat blijft waarschijnlijk nog wel even zo 

 

 Ruim 100 organisaties roepen politiek op tot krimp luchtvaart

Natuur & Milieu – 10/03/2021 

 

Een coalitie van meer dan honderd burger-, natuur- en milieuorganisaties en experts roept de politiek op om de fundamentele voor- en nadelen van de luchtvaart objectief te heroverwegen. De coalitie, van Natuur & Milieu, Greenpeace en Urgenda tot en met bewonersverenigingen, Burgertafel Luchtvaart en de Jonge Klimaatbeweging, zet grote vraagtekens bij nut en noodzaak van de huidige omvang van het vliegverkeer, wat de werkelijke bijdrage is van de sector en tegen welke maatschappelijke kosten die wordt bereikt. In een brandbrief wordt de politiek aangespoord om de ontwikkeling van de luchtvaart te beoordelen op basis van feiten en niet langer mee te gaan in het automatisme van groei.

Natuur & Milieu - Ruim 100 organisaties roepen politiek op tot krimp luchtvaart 

 

 Economen: er wordt nog jaren minder gevlogen dan voor corona

RTL Nieuws – 17/03/2021  - Matthias Pauw

 

Het zal nog jaren duren voor er weer net zo veel wordt gevlogen als in 2019. De coronacrisis heeft de luchtvaart op zijn gat gelegd en voorlopig komt daar nog maar weinig verandering in. Dat is de verwachting van economen van ING. De inschatting is dat er pas rond het jaar 2025 weer net zo veel wordt gevlogen als voor de crisis. Als daarna de groei weer wordt ingezet, zal die waarschijnlijk ook lager liggen dan eerder werd gedacht. Waar er aan het begin van de pandemie nog werd gehoopt op een korte, hevige schok, is inmiddels wel duidelijk dat ook 2021 weer een rampjaar voor de sector wordt. Door aanhoudende beperkingen zoals vliegverboden en negatieve reisadviezen lijkt er pas echt wat verbetering te komen in de tweede helft van het jaar. Als het een beetje meezit voor de sector eindigt het aantal vervoerde passagiers wereldwijd dit jaar op zo'n 40 tot 50 procent van het aantal pre-corona, schat de bank in. Enige groei ten opzichte van vorig jaar is in ieder geval wel te verwachten: "Alle herstel vanaf nu zal zorgen voor jaar-op-jaar groei."

RTL Nieuws  - ING: er wordt nog jaren minder gevlogen dan voor corona 

BEDRIJFSVOERING KLM

 

 KLM Cityhopper voegt nieuw toestel aan de vloot: de Embraer 195-E2

NH Nieuws – 02/03/2021 – Doron Sajet

 

KLM Cityhopper heeft een nieuw toestel toegevoegd aan de vloot: de Embraer 195-E2. De maatschappij had al de kleinere Embraers 175 én 190, maar met de 195-E2 zegt KLM het meest zuinige vliegtuig uit zijn klasse te hebben aangeschaft. De eerste E2 landde vorige week donderdag op Schiphol en kreeg een bescheiden onthaal op het oostelijke deel van de luchthaven. Schiphol-Oost is het domein van privéjets en hangaars, waaronder die van KLM Cityhopper. Daar worden alle Embraer 195-E2's, die vanuit de fabriek in Brazilië naar Schiphol worden gevlogen, gereedgemaakt voor de Europese dienstregeling. Aan boord van het vliegtuig is plaats voor 132 passagiers. 

NH Airtime: De nieuwe Embraer 195-E2 van KLM 

 

 FNV woedend op KLM vanwege besparing bij deeltijd-grondpersoneel

Luchtvaartnieuws – 08/03/2021 

 

KLM wil dat vanaf 6 september een groot deel van de deeltijdmedewerkers bij Ground Services vijf dagen per week aan de slag gaat, ongeacht het aantal uren. Zo wil het bedrijf 5 tot 7,5 miljoen euro per jaar besparen om straks de 3,4 miljard euro aan noodleningen terug te kunnen betalen. Vakbond FNV is daar woedend over. De vakbond stelt dat de maatregel ten koste gaat van het privéleven van het personeel, omdat zij straks regelmatig maar voor een paar uurtjes moeten komen opdagen. Bovendien wordt daardoor de onregelmatigheidstoeslag lager. De FNV vindt dit niet eerlijk, omdat volgens de bond zo ook de laagstbetaalden bij KLM flink inleveren, terwijl dit niet was afgesproken bij de staatssteun.

Luchtvaartnieuws - FNV woedend op KLM vanwege besparing bij deeltijd-grondpersoneel 

 

 Air France-KLM Martinair Cargo opent Covid-servicecentrum

Luchtvaartnieuws – 18/03/2021 

 

Air France KLM Martinair Cargo opent een COVID Service Centre, dat alle zendingen van coronavaccins gaat beheren. Na een succesvolle proefperiode in een aantal geselecteerde landen, is deze nieuwe 24-uursservice vanaf vrijdag wereldwijd beschikbaar. 

Air France KLM Martinair Cargo wil met het servicecenter een bijdrage leveren om vitale supply chains soepel te laten verlopen. Experts van de vrachtdivisie van Air France-KLM zijn dag en nacht bereikbaar met alle vragen of verzoeken met betrekking tot zendingen van coronavaccins. Op deze manier zegt AFKLMP Cargo de best mogelijke service te willen bieden voor deze essentiële zendingen.

Luchtvaartnieuws - Air France - KLM Martinair Cargo opent Covid-servicecentrum 

 

 KLM ontvangt 2 nieuwe Boeing 777's

Luchtvaartnieuws – 23/03/2021 

 

Het heeft wat langer geduurd dan verwacht, maar deze week ontvangt KLM haar laatste nieuwe Boeing 777-300ER’s. 

Met de komst van de -BVV en de -BVW telt de Boeing 777-vloot van KLM straks 31 exemplaren, waarvan zestien 777-300ER’s (met plaats voor 408 passagiers) en vijftien kleinere 777-200ER’s (voor 316 passagiers). Dit type vormt dan ook de ruggengraat van de longhaul-vloot.

Nu de laatste Triple Sevens geleverd worden, is de vlootvernieuwing nog niet compleet. De komende jaren ontvangt KLM nog tien 787-10 Dreamliners en 23 Embraer E195-E2's. Ook die zijn vóór de crisis besteld. KLM stelt dat de toestellen een stuk zuiniger en stiller zijn dan hun voorgangers.

Luchtvaartnieuws - KLM ontvangt deze week 2 nieuwe Boeing 777's 

 

 ’Onrust KLM-personeel over zwijgende directie’

De Telegraaf – 23/03/2021  - Yteke de Jong 

 

Het gist in de cockpit en cabine bij KLM vanwege de onzichtbaarheid van de top van luchtvaartmaatschappij in de afgelopen weken. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. In sommige verkiezingscampagnes werd negatief en soms onjuist over de luchtvaart en KLM gesproken. President-directeur Pieter Elbers van KLM en operationeel directeur René de Groot kwamen daar niet publiekelijk tegen in het verweer, waardoor het gevoel leeft dat niemand het meer voor de noodlijdende ’blauwe zwaan’ op wil nemen. „De hele sector moet zich inspannen om onwaarheden over de luchtvaart te weerleggen, dus ook KLM”, zegt een woordvoerder van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers. Ook financieel directeur Erik Swelheim lijkt van de aardbodem verdwenen in de grootste financiële crisis ooit bij KLM.

De Telegraaf - ’Onrust KLM-personeel over zwijgende directie’

 

 Luchtvrachtcongres over vervoer coronavaccins van start

Transport Online – 23/03/2021 

 

Een virtueel congres over luchtvracht gaat dinsdag over het vervoer van coronavaccins. Onder meer de Amerikaanse vaccinmaker Pfizer, mensenrechtenorganisatie UNICEF en luchtvaartmaatschappij Air France-KLM zijn vertegenwoordigd op de Air Freight Conference. Tijdens het congres wordt onder meer gesproken over wie verantwoordelijk is voor de distributie van coronavaccins naar ontwikkelingslanden.

De rol van luchtvracht is van belang in de bestrijding van de coronapandemie. Luchtvracht daalde het afgelopen coronajaar met bijna 11 procent, aldus de internationale luchtvaartbranchevereniging IATA vorige maand. Die daling was sterker dan andere vormen van vrachtvervoer.

Transport Online - Luchtvaartcongres over vervoer coronavaccins van start 

 

 KLM sluit deal met Farelogix, PCA’s lopen af

Zakenreis – 30/03/2021 

 

Dankzij de overeenkomst die Air France-KLM deze week heeft gesloten met Accelya Group, het moederbedrijf van Farelogix, kan de luchtvaartgroep een volgende stap zetten in haar distributiestrategie. KLM gaat vol inzetten op NDC, met als gevolg oneindig veel tarieven, variabele stoelprijzen, exclusieve promoties en gepersonaliseerde bundels. De Private Channel Agreements (PCA’s), die zakelijke reisagenten vooralsnog vrijwaren van een distributietoeslag, worden per eind oktober afgeschaft. Dit zegt Pieter Bootsma, Chief Revenue Officer bij Air France-KLM, tegen Zakenreis. “Farelogix gaat ons technologie leveren waarmee wij onze producten beter kunnen verkopen via onze directe kanalen en NDC,” zegt Bootsma. “Vóór de coronacrisis hadden wij al besloten om deze zogeheten merchandising engine niet zelf te ontwikkelen, maar met een externe provider in zee te gaan.”

Zakenreis - KLM sluit deal met Farelogix, PCA’s lopen af 

 

 KLM weer terug op London City

Luctvaartnieuws– 30/03/2021 

 

KLM Cityhopper heeft zondag de lijndienst tussen Schiphol en Londen City hervat, na een onderbreking van drie maanden door het voormalige vliegverbod en alle andere reisrestricties. De maatschappij vliegt vanaf nu weer dagelijks op deze route. Voor de vluchten wordt een Embraer 190 met plaats voor 100 passagiers gebruikt. Op z’n vroegst in de tweede helft van volgend jaar gaat KLM ook de nieuwe E195-E2 op deze route inzetten, zo heeft Cityhopper-topman Warner Rootliep aan Luchtvaartnieuws laten weten. De KLM-vluchten naar Londen City worden voorlopig één keer per dag uitgevoerd, met vertrek vanaf Schiphol om 09:25u op de meeste dagen en om 17:15u op zondag. Concurrent BA Cityflyer heeft de lijndiensten vanaf City Airport naar Schiphol en Rotterdam nog niet hervat. Aangezien er in Engeland nog steeds een vakantieverbod geldt, mogen er alleen essentiële reizigers mee op de vluchten.

Luchtvaartnieuws - KLM weer terug op London City 

 

BEDRIJFSVOERING SCHIPHOL

 Schiphol wil hinder verder beperken, maar niet minder vliegen

RTL Nieuws – 06/03/2021 - Michaël Niewold

 

​​​​​​​Schiphol wil meer doen om geluidsoverlast voor omwonenden te verminderen. Met andere routes en een nieuwe techniek waardoor vliegtuigen preciezer hun vluchtpad volgen, belooft de luchthaven. Maar of dat lukt, is nog maar de vraag. De oplossing van minder vliegen laat Schiphol links liggen. De luchthaven is samen met Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) ongeveer een jaar geleden gestart met een plan om de hinder van vliegtuigen die opstijgen, overvliegen en landen te laten afnemen. Daarbij is de hulp gevraagd van diegenen die het meeste last hebben van het lawaai: omwonenden en de gemeenten waarin zij wonen. Sinds de lancering van het plan zijn zo'n duizend reacties van omwonenden en bestuurders binnengekomen. "Soms positief, vaak kritisch", zegt Dick Benschop, de topman van Schiphol. Uit de reacties zijn veertig voorstellen gedestilleerd, verdeeld over zes verschillende categorieën veroorzakers van overlast.

RTL - Schiphol wil hinder verder beperken, maar niet minder vliegen 

 

 Topman Schiphol gaat er in coronajaar op vooruit ondanks verlies bonus

De Telegraaf – 08/03/2021 - Yteke de Jong

 

Dat blijkt maandag uit het jaarverslag van de luchthaven. In totaal verdiende Benschop €591.501, dat op het eerste gezicht een daling lijkt van 6% ten opzichte van het jaar ervoor. Maar omdat zijn bonus over 2019 vorig jaar in verband met de coronacrisis niet is uitbetaald, is zijn totale uitbetaalde jaarloon over 2019 uitgekomen op €566.929. Vorig jaar kwam zijn totale salaris daardoor 4,3% hoger dan in 2019. Schiphol leed een verlies van ruim een half miljard, versus een winst van €362.062 in 2019. Hoewel Benschop zijn bonus kwijtraakte, is hij dankzij een hogere onkostenvergoeding en pensioenvergoeding uitgekomen op een feitelijk hoger loon. In het coronajaar ging zijn onkostenvergoeding met 11% naar €35.277, als gevolg van stijgende verzekeringspremies, zo meldt een woordvoerder van de luchthaven. De pensioenvergoeding van de Schiphol-topman lag 17% hoger. Dit heeft de maken met de leeftijd van Benschop (63). „De opbouw wordt hoger naarmate de leeftijd stijgt”, aldus de zegsvrouw.

De Telegraaf - Topman Schiphol gaat er in coronajaar op vooruit ondanks verlies bonus 

 

 Schiphol; geen geluidsoverschrijdingen, wel 600 woningen erbij

Up in the Sky – 10/03/2021 

 

Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), zijn er in 2020 geen overschrijdingen geweest van externe geluidsnormen. Ook zijn er 600 extra woningen gebouwd rondom Schiphol. Door de coronacrisis lagen het aantal vliegbewegingen in 2020 erg laag. Er zijn daardoor volgens ILT geen overschrijdingen geweest van externe veiligheidsrisico- en geluidsnormen. Dit komt grotendeels door verandering van het baangebruik en vliegpatronen gedurende de coronacrisis. Het rustigere luchtruim gaf Schiphol de ruimte om kortere aanvliegroutes te vliegen, en daardoor geluidshinder te vermijden. Ook zijn er rondom Schiphol 600 extra woningen gebouwd. Het aantal mensen dat wordt blootgesteld aan deze geluidsbelasting zal toenemen, en daardoor een potentiële stijging in het aantal klachten.

Up in the Sky - Schiphol; geen geluidsoverschrijdingen, wel 600 woningen erbij 

 

 'Stikstofvergunningen leggen feilloos manipulaties Schiphol bloot'

SchipholWatch – 29/03/2021 

 

Minister Carola Schouten is van plan de stikstofvergunningen voor de vliegvelden van de Schiphol Groep te verlenen. Vorige week dienden actiegroepen   SATL en  Mobilisation for the Environment (MOB) middels de regeling van de inspraakprocedure gezamenlijk een juridisch onderbouwd bezwaar in. Vandaag volgde Greenpeace.  De bezwaren zijn het resultaat van onderzoek en analyses van een groot team van juristen, technici en deskundigen op het gebied van natuurbescherming. "De lijvige documenten leggen feilloos de machinaties bloot van Schiphol-baas Dick Benschop en kornuiten. De door hen gevolgde redeneringen zijn soms doortrapt, meer dan eens te doorzichtig en vaak zelfs lachwekkend", stelt SchipholWatch.

SchipholWatch - 'Stikstofvergunningen leggen feilloos manipulaties Schiphol bloot' 

 

 Schiphol: Halvering brandstofverbruik door duurzaam taxiën

Luchtvaartnieuws – 30/03/2021 

 

Duurzaam taxiën levert tijdens het taxiproces een brandstofbesparing op van vijftig procent. Dat concludeert Schiphol en diverse sectorpartners, waaronder LVNL, KLM, Transavia en Corendon, op basis van onderzoek dat zij verricht hebben. De wens van Schiphol is om na ingrijpende aanpassingen van 'duurzaam taxiën' uiterlijk in 2030 de standaardprocedure te maken. Het gaat daarbij om aanpassingen aan infrastructuur, processen en techniek. De conclusies van het onderzoek zijn getrokken op basis van de proef met de Taxibot, simulaties van volledig duurzaam taxiën op de luchthaven en input van operationele experts. Tijdens de proef in 2020 met de Taxibot werden passagiersvliegtuigen met dit hybride sleepvoertuig op naar de startbaan gebracht.

Luchtvaartnieuws - Schiphol: Halvering brandstofverbruik door duurzaam taxiën 

GELUIDHINDER

 

 Schiphol wil hinder verder beperken, maar niet minder vliegen

RTL Nieuws – 06/03/2021 - Michaël Niewold

 

​​​​​​​Schiphol wil meer doen om geluidsoverlast voor omwonenden te verminderen. Met andere routes en een nieuwe techniek waardoor vliegtuigen preciezer hun vluchtpad volgen, belooft de luchthaven. Maar of dat lukt, is nog maar de vraag. De oplossing van minder vliegen laat Schiphol links liggen. De luchthaven is samen met Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) ongeveer een jaar geleden gestart met een plan om de hinder van vliegtuigen die opstijgen, overvliegen en landen te laten afnemen. Daarbij is de hulp gevraagd van diegenen die het meeste last hebben van het lawaai: omwonenden en de gemeenten waarin zij wonen. Sinds de lancering van het plan zijn zo'n duizend reacties van omwonenden en bestuurders binnengekomen. "Soms positief, vaak kritisch", zegt Dick Benschop, de topman van Schiphol. Uit de reacties zijn veertig voorstellen gedestilleerd, verdeeld over zes verschillende categorieën veroorzakers van overlast.

RTL - Schiphol wil hinder verder beperken, maar niet minder vliegen 

 

 ‘Geluidsberekening Schiphol wemelt van de fouten’

SchipholWatch– 15/03/2021 

 

Volgens een zienswijze die onlangs werd ingediend op het luchthavenverkeerbesluit Schiphol (LVB) gaan de geluidsberekeningen voor Schiphol volledig voorbij aan de eisen die de Europese Unie eraan stelt. Waar eerder al burger Leon Adegeest opmerkelijke fouten aantrof in de stikstofberekeningen van vliegvelden, meent nu Piet Wiers eenzelfde soort gesjoemel met geluidscalculaties te constateren. Volgens Wiers ligt dat niet aan de rekenmethode, maar aan de invoergegevens. “Schiphol gebruikt bewust zogenaamde prestatieprofielen van vliegtuigen. Dat is één van de slechtst mogelijke basisgegevens, zo geeft de EU aan. Het kan worden voorkomen door de radargegevens te gebruiken.”

SchipholWatch - ‘Geluidsberekening Schiphol wemelt van de fouten’

Zie ook: SchipholWatch - Extra vliegverkeer leidt nauwelijks tot meer herrie – op papier

 

 

 Schiphol; geen geluidsoverschrijdingen, wel 600 woningen erbij

Up in the Sky – 10/03/2021 

 

Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), zijn er in 2020 geen overschrijdingen geweest van externe geluidsnormen. Ook zijn er 600 extra woningen gebouwd rondom Schiphol. Door de coronacrisis lagen het aantal vliegbewegingen in 2020 erg laag. Er zijn daardoor volgens ILT geen overschrijdingen geweest van externe veiligheidsrisico- en geluidsnormen. Dit komt grotendeels door verandering van het baangebruik en vliegpatronen gedurende de coronacrisis. Het rustigere luchtruim gaf Schiphol de ruimte om kortere aanvliegroutes te vliegen, en daardoor geluidshinder te vermijden. Ook zijn er rondom Schiphol 600 extra woningen gebouwd. Het aantal mensen dat wordt blootgesteld aan deze geluidsbelasting zal toenemen, en daardoor een potentiële stijging in het aantal klachten.

Up in the Sky - Schiphol; geen geluidsoverschrijdingen, wel 600 woningen erbij 

GROND- EN LUCHTVERVUILING

 

 Agrarische sector in geweer tegen Schiphol

LTO Noord– 17/03/2021 

 

Belangenbehartiger voor de agrarische sector LTO Noord helpt melkveehouders met het indienen van een zienswijze op de aanvraag van een omgevingsvergunning natuur door Schiphol voor vijfhonderdduizend vluchten. Veel van deze ondernemers zitten zelf op slot vanwege het stikstofdossier. Provinciaal bestuurder Albert Hooijer van LTO Noord vindt het kwalijk dat de overheid met twee maten meet. ‘Het kan zomaar zijn dat een buurman van de luchthaven, die met zijn koeien uitkijkt op de Polderbaan, niets kan door het ontbreken van vergunningen in afwachting van nieuwe ontwikkelingen rondom de stikstofreductie.’ Vooral Programma Aanpak Stikstof (PAS)-melders zijn de dupe, stelt Hooijer. ‘Dat voelt oneerlijk. En dit geldt trouwens niet alleen voor ondernemers direct naast een start- of landingsbaan.’

De LTO Noord-bestuurders pleiten namens hun achterban voor een gelijke behandeling van ondernemingen. Hooijer: ‘Het is absoluut niet de bedoeling om de ontwikkeling van de luchthaven te dwarsbomen. Het gaat ons om het ogenschijnlijke gemak waarmee Schiphol wel de vergunningen op orde krijgt, tegenover de impasse waarin veehouders verzeild zijn geraakt. Die ondernemers hebben daar echt onder te lijden.’ Het is opmerkelijk dat Schiphol nog niet over een juiste vergunning beschikt, terwijl provincies en gemeenten er bij de agrarische sector al jaren op wijzen dat een Wnb-vergunning noodzakelijk is. ‘Het is sowieso vreemd dat verschillende referentiejaren worden gehanteerd voor dezelfde vergunning. Als je verschillende jaartallen pakt, gelden er ineens ook andere eisen en normen’, stelt Hooijer.

LTO Noord - Sector in geweer tegen Schiphol 

 

 De Volkskrant voor de Reclame Code Commissie vanwege misleidende reclame CO2-compensatie

Verbied Fossiele Reclame – 18/03/2021 

De Volkskrant adverteert in haar webwinkel met een 'CO2-neutrale Fly & Drive' naar Toscane. De aanklager verdedigt de klacht over deze advertentie vandaag bij de Reclame Code Commissie. De aanklager stelt: “Kranten hebben een verantwoordelijkheid en kunnen ook normen in de samenleving beïnvloeden ... en spelen een belangrijke rol in het tegengaan van greenwashing”. De Volkskrant stelt in verweer tegen de klacht bij de Reclame Code Commissie: “[De Volkskrant] mag er gerechtvaardigd op vertrouwen dat dergelijke betrouwbare vliegtuigmaatschappijen [KLM en Transavia] deze CO2-neutraal claim mogen bezigen”.

Verbied Fossiele Reclame - De Volkskrant voor de Reclame Code Commissie vanwege misleidende reclame CO2-compensatie 

 

 'Aangevraagde vergunning Lelystad Airport vol fouten en onhoudbaar'

SATL – 25/03/2021 

De Samenwerkende actiegroepen tegen Laagvliegen (SATL) roepen demissionair minister Schouten op om de door Schiphol Group aangevraagde natuurvergunning voor Lelystad Airport nog voor het aantreden van het nieuwe Kabinet te weigeren. SATL stelt in haar zienswijze dat de door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gepubliceerde ontwerp vergunning is gebaseerd op niet bestaande stikstofrechten en onjuist onderzoek. De aanvraag is zodanig slecht onderbouwd, dat RVO deze als niet-ontvankelijk had moeten verklaren. Lelystad Airport heeft stikstofruimte nodig om open te kunnen. De Schiphol Group, de eigenaar van Lelystad Airport, beschikt niet over deze vergunde ruimte. Zij denkt daar zelf echter anders over, en zegt wél over stikstofruimte te beschikken, namelijk die van de nationale luchthaven Schiphol. Ze denkt op Schiphol zelfs zodanig veel stikstofruimte te hebben, dat ze een deel daarvan kan overhevelen naar Lelystad Airport, zodat die gewoon open kan. Schiphol heeft daarom niet alleen een natuurvergunning aangevraagd voor Lelystad Airport, maar ook één voor de nationale luchthaven - een vergunning waar Schiphol tot op de dag van vandaag ook niet over beschikt. De aangevraagde vergunningen voor Schiphol en Lelystad Airport zijn - door de geplande overheveling van stikstofruimte - nauw met elkaar verweven. Daarom dient SATL een zienswijze in op zowel de ontwerp vergunning voor Schiphol als die voor Lelystad Airport. SATL heeft hierbij de samenwerking opgezocht met de organisatie Mobilisation for the Environment (MOB) en dienen een gezamenlijke zienswijze in ten aan zien van zowel de natuurvergunning voor Lelystad Airport als die voor Schiphol.

SATL - 'Aangevraagde vergunning Lelystad Airport vol fouten en onhoudbaar' 

VEILIGHEID

 

 Veiligheid van Schiphol leidt tot discussie met OVV

De Telegraaf – 29/03/2021 - Paul Eldering, Yteke de Jong

 

Luchtvaartinspectie ILT signaleert in vergelijking met het aantal vluchten diverse stijgingen van serieuze voorvallen op Schiphol. Zo waren er afgelopen jaar 28 ’runway incursions’, 47 afgebroken starts in een jaar waarin het luchtverkeer sterk daalde als gevolg van corona. Opnieuw waarschuwt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) voor tekortkomingen in een ’structurele aanpak’ om gevaarlijke situaties te voorkomen. Eerder stelde de veiligheidswaakhond de inrichting van de luchthaven ter discussie. „Partijen lijken nog steeds onvoldoende doordrongen van de ernst van de boodschap. De tijd van lapmiddelen is voorbij”, aldus een woordvoerster. Het kruisend verkeer is bijvoorbeeld het gevolg van de opzet van de luchthaven, waar de landingsbanen kris-kras door elkaar liggen. Luchtverkeersleiding LVNL en Schiphol bestrijden dat er geen voortgang wordt geboekt met meer veiligheid. Ze hebben een comité opgetuigd, dat al een paar jaar bezig is met de nodige verbeteringen. Zo zijn 10 van de 22 gewenste maatregelen doorgevoerd.

De Telegraaf - Veiligheid van Schiphol leidt tot discussie met OVV

Zie ook: Noord Hollands Dagblad - Ook in coronatijd ernstige incidenten, zoals bijna-botsingen, op Schiphol. Onderzoeksraad voor Veiligheid: ’Ernst onvoldoende duidelijk’

 

RUIMTELIJKE ONTWIKKELING

 

 Schiphol; geen geluidsoverschrijdingen, wel 600 woningen erbij

Up in the Sky – 10/03/2021 

 

Volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), zijn er in 2020 geen overschrijdingen geweest van externe geluidsnormen. Ook zijn er 600 extra woningen gebouwd rondom Schiphol. Door de coronacrisis lagen het aantal vliegbewegingen in 2020 erg laag. Er zijn daardoor volgens ILT geen overschrijdingen geweest van externe veiligheidsrisico- en geluidsnormen. Dit komt grotendeels door verandering van het baangebruik en vliegpatronen gedurende de coronacrisis. Het rustigere luchtruim gaf Schiphol de ruimte om kortere aanvliegroutes te vliegen, en daardoor geluidshinder te vermijden. Ook zijn er rondom Schiphol 600 extra woningen gebouwd. Het aantal mensen dat wordt blootgesteld aan deze geluidsbelasting zal toenemen, en daardoor een potentiële stijging in het aantal klachten.

Up in the Sky - Schiphol; geen geluidsoverschrijdingen, wel 600 woningen erbij 

 

 Herrie of niet, gemeenten willen meer bouwen rond Schiphol

RTL Nieuws – 20/03/2021 - 

 

Bouwen rond luchthaven Schiphol is vanwege de herrie van vliegverkeer een ingewikkelde opgave. Een van de oplossingen waar gemeenten hun hoop op hebben gevestigd is geluidadaptief bouwen.  De komende jaren moeten er honderdduizenden nieuwe huizen gebouwd worden om de krapte op de woningmarkt enigszins op te lossen.  In de regio rond Schiphol is de vraag naar huizen vanzelfsprekend ook hoog: naar verwachting zijn er de komende dertig jaar 325.000 nieuwe huizen nodig. Maar in de buurt van de luchthaven gelden strengere regels voor waar gebouwd mag worden dan in de rest van het land.  In verband met de geluidsoverlast van landende en opstijgende vliegtuigen, moeten direct onder de vliegroutes zelfs woningen gesloopt worden. In een iets ruimere zone rond de luchthaven mogen geen nieuwe huizen gebouwd worden. En in een nog veel ruimere zone geldt de regel dat er maar 25 huizen per nieuwbouwproject gebouwd mogen worden. 

Die regel geldt ook in Rijsenhout, een dorp ingeklemd tussen Aalsmeer en snelweg A4. Richard Dijksma van projectontwikkelaar Timpaan zou er graag nieuwe woningen willen bouwen. Projectontwikkelaar Dijksma hoopt toestemming van de gemeente Haarlemmermeer te krijgen om in samenwerking met de TU Delft als proef honderd huizen te mogen bouwen, in plaats van de 25. "Het zou juist mooi zijn als we hier een impact kunnen maken, zo dicht bij Schiphol waardoor ondernemers ook beter kunnen blijven bestaan, in plaats van dat mensen wegtrekken uit Rijsenhout", zegt hij.

RTL - Herrie of niet, gemeenten willen meer bouwen rond Schiphol 

 

 Weer een stukje zonnecarré bij Schiphol klaar op papier

Noordhollands Dagblad – 27/03/2021 - Willemien Schenkeveld

 

Weer is een stukje van het toekomstige enorme zonnecarré bij de landingsbanen van Schiphol op papier klaar. Vattenfall heeft plannen voor een zonnepark van ongeveer dertig hectare. De nieuwe zonneweide komt in het gebied tussen de A5 en Hoofddorp. Het zal bestaan uit 27 hectare zonnepanelen en 10 hectare voor recreatie, educatie en landschap. Tussen de zonnepanelen wordt een bloemenweide aangelegd. Het zonnepark levert straks energie voor circa 12.000 huishoudens. Het nieuwe zonnepark ligt binnen het zogenaamde zonnecarré dat de gemeente voor ogen heeft bij de landingsbanen van luchthaven Schiphol. Haarlemmermeer denkt om te beginnen aan een gebied van driehonderd hectare. De groene ruimte in de rest van de gemeente kan dan open blijven. Als alle vergunning rond komen, start de bouw eind 2022.

Noordhollands Dagblad - Weer een stukje zonnecarré bij Schiphol klaar op papier 

Naar boven