Aantal bonden akkoord met KLM-clausule, piloten tekenen niet

Bron: RTL Nieuws


Meerdere bonden bij KLM gaan hun handtekening zetten onder een clausule waarin ze afspreken voor een langere periode salaris in te leveren. De toezegging is noodzaak, omdat de overheid KLM anders geen noodsteun wil geven. Pilotenvakbond VNV houdt een slag om de arm.

Beeld: ANP

In totaal zijn er acht vakbonden voor KLM-werknemers (vijf voor grondpersoneel, twee voor cabinepersoneel, een voor piloten) 


Cabinebond VNC, de grootste vakbond bij KLM, de Vereniging van KLM Professionals (VKP) en de bond voor luchtvaarttechnici NVLT zijn akkoord. Het gaat om voorlopige afspraken, vakbondsleden kunnen hun bestuurders nog terugfluiten. 


Bodem van de kas

"De bodem van de kas is in zicht," zegt Robert Swankhuizen, voorzitter van de vakbond voor luchtvaarttechnici (NVLT). "Nog langer bakkeleien zet serieus de staatsteun op het spel."


Voor behoud van werkgelegenheid en inkomen is in de eerste plaats continuïteit van KLM nodig. Wie dat nu in de waagschaal stelt, negeert totaal de belangen van alle medewerkers, meent de vakbond.

"Er is nog van alles te zeggen over hoe dit proces gelopen is en welke rol ook de afwezigheid van overleg tussen bonden en Minister Hoekstra heeft gespeeld," stelt Swankhuizen, "Maar laten we nu eerst gezamenlijk zorgen voor de redding van KLM en daarmee ook vele tienduizenden banen."


"Het van de hand wijzen van de clausule was voor het VKP-bestuur geen optie, omdat het de steunmaatregelen en daarmee het voorbestaan van KLM op het spel zou zetten," zegt de VKP.


FNV

FNV heeft nog niet getekend, maar gaat dat mogelijk wel doen. "Op dit moment vinden er gesprekken plaats tussen FNV en de diverse ministers over de ontstane situatie bij KLM. Er wordt gewerkt aan een oplossing, later daarover meer. Wij zullen echter nooit de toekomst van KLM op het spel zetten," twitterde FNV-campagneleider Joost van Doesburg kort voordat het ultimatum afliep.


KLM riep de vakbonden gisteren bijeen voor een crisisoverleg. De 3,4 miljard noodsteun die het van het kabinet hoopt te krijgen, staat namelijk op losse schroeven. In ruil voor die steun moet KLM de kosten omlaag brengen. Het reorganisatieplan zoals het er nu ligt, kan het kabinet in ieder geval niet goedkeuren. 


Clausule

De afspraken over loonoffers gelden namelijk alleen voor de komende paar jaar. Voor de circa 3.000 piloten gelden de cao-afspraken tot maart 2022, voor grond- en cabinepersoneel tot januari 2023. Het ministerie van Financiën vindt dat de harde afspraken minstens tot 2025 moeten gelden.


KLM gaf de vakbonden tot twaalf uur vandaag de tijd om over het verzoek na te denken. Willen ze een clausule tekenen waarin ze instemmen met loonmatiging tot 2025? Veel keuze hebben de bonden niet. Zonder overheidssteun redt KLM het niet.


De woordvoerder van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) wilde kort na 12.00 uur echter niet zeggen wat de pilotenvakbond besloten had. "We komen later met een reactie."