Aegean Airlines: Wel Schiphol en Brussel, geen Düsseldorf

Bron: Luchtvaartnieuws


SCHIPHOL - Aegean Airlines vliegt dit winterseizoen net als in de zomer zowel vanaf Schiphol als Brussels Airport. Vluchten vanaf Düsseldorf Airport, dat eveneens populair is bij Nederlanders en Belgen, zijn er voorlopig niet. In de zomer wordt de grensluchthaven wel weer bediend.

Foto: Aegean Airlines

Het Griekse vasteland en de eilanden konden, in vergelijking met sommige andere bestemmingen rond de Middellandse Zee, tijdens de coronacrisis nog redelijk worden aangevlogen. Doorgaans is het in Griekenland in het winterseizoen een stuk rustiger dan in de zomer, maar toch zijn er voldoende toeristische mogelijkheden. “Dat zou eigenlijk breder gepromoot moeten worden”, zegt salesmanager David van Meerbeek in gesprek met deze site.

Aegean Airlines verbindt Schiphol deze winter vier keer per week met Athene. Daarnaast zijn er zes vluchten per week vanaf Brussels Airport naar de Griekse hoofdstad. Düsseldorf staat, zoals gezegd, niet in de winterdienstregeling.

In de zomer verwacht de Griekse luchtvaartmaatschappij meer vluchten naar de Benelux uit te voeren. Schiphol krijgt volgend jaar een dagelijkse verbinding met Athene, terwijl er vanaf Brussels Airport zelfs twee keer per dag wordt gevlogen. Düsseldorf wordt verbonden met zowel Thessaloniki als Heraklion, maar de exacte frequentie is nog niet bekend.

Vanwege het coronavirus is de boordservice bij Aegean Airlines anders dan normaal. “We zijn een full-service luchtvaartmaatschappij, maar reizigers krijgen nu een broodje en een flesje water uitgereikt voor vertrek. Hopelijk kan de service zo snel mogelijk weer terugkeren op het oude niveau.”