Air France-KLM bereidt zich alweer voor op tweede steunpakket

Bron: Financieele Dagblad

In het kort


Staatssteun van €10,4 mrd onvoldoende om Air France-KLM op langere termijn perspectief te bieden


Luchtvaartmaatschappij bereidt een kapitaalversterking voor, waarbij zowel Nederland als Frankrijk betrokken is.


Nieuwe emissie ligt politiek gevoelig, gezien de voorgeschiedenis die wordt gedomineerd door wantrouwen tussen Nederlanders en Fransen.

KLM-stewardessen op weg naar Schiphol. Tijdens de zomervakantie leek er sprake van herstel. Maar met het groeiend aantal reisbeperkingen staan er weer meer toestellen aan de grond. | Foto: Robin Utrecht/Hollandse Hoogte

Met het stijgend aantal coronabesmettingen en weer een oplopend aantal toestellen aan de grond valt er nauwelijks meer aan te ontkomen. Wil Air France-KLM op de langere termijn overleven, dan heeft de luchtvaartmaatschappij extra kapitaalversterking nodig. Die komt dan boven op de €10,4 mrd staatssteun in de vorm van leningen die de luchtvaartmaatschappij afgelopen voorjaar kreeg toegezegd.


Stukje bij beetje bereidt Air France-KLM zijn aandeelhouders, waaronder ook de Nederlandse staat (14%), voor op een emissie die voor mei op het programma moet staan. Een aandelenuitgifte werd afgelopen voorjaar al eens geopperd. Vorige maand belandde die in een alinea in een kort financieel persbericht.


Maandag liet topman Benjamin Smith van Air France-KLM in een interview met de Franse krant L'Opinion duidelijk weten dat het pakket leningen van €10,4 mrd slechts soelaas biedt voor 'minder dan twaalf maanden'. Over de hoogte van de emissie zei hij: ‘Gaat het om €1, 3 of 5 mrd? Het is te vroeg om een bedrag te plakken op een eventuele herkapitalisering.'


Kans op nog meer banenverlies

Ook KLM-president Pieter Elbers benadrukte zaterdag in een interview met het FD de tegenvallende gang van zaken en wees op de gevolgen van nieuwe reisrestricties. Elbers gaat nog steeds uit van een verlies van vijfduizend banen bij KLM. Maar de kans bestaat dat het hier niet bij blijft. 'Als je kijkt wat er nu gebeurt, is de kans op slechter groter dan de kans op beter.'


In een vorige week opgenomen video voor het eigen personeel legde Ben Smith de noodzaak van herkapitalisatie uit. Door de balans te versterken wil hij de luchtvaartgroep optimaal positioneren voor de middellange en langere termijn, zei hij. Tevens benadrukte Smith het belang van beide maatschappijen voor het vestigingsklimaat in Frankrijk en Nederland, de twee donoren waar de onderneming het vooral van zal moeten hebben.


Smith zei met zijn aandeelhouders, met name de grotere, in gesprek te zijn over de herkapitalisatie. De komende maanden moet dit tot een overeenkomst leiden. 'Het is niet makkelijk', zei hij. 'Maar we hebben vertrouwen dat we eruit komen.'


Politiek gevoelig

Voor zowel Nederland als Frankrijk ligt een emissie politiek gevoelig. In februari 2019 verraste minister Wopke Hoekstra van Financiën de Fransen met de aankoop van een 14%-belang in Air France-KLM, een zelfde percentage als de Franse staatsdeelneming. Hoekstra zei bij die gelegenheid te verwachten dat Nederland meer zeggenschap zou krijgen in de top van het luchtvaartconcern en meer zekerheid over zijn zogeheten staatsgaranties, die de hubfunctie van Schiphol en de zelfstandige positie van KLM moeten beschermen.


Het duurde tot de coronacrisis voordat Nederland aan invloed wist te winnen. In juni zegde het kabinet €3,4 mrd toe aan KLM, in de vorm van een staatslening en garanties op bankleningen. Een nog niet benoemde staatsagent zal namens het kabinet moeten voorkomen dat dit geld naar Frankrijk weglekt. Ook zegden de Fransen toe de staatsgaranties te verlengen. Air France-KLM kon afspraken over het lijnennetwerk op Schiphol tot dusver eenzijdig opzeggen met een termijn van negen maanden. Dat is nu verlengd naar vijf jaar.


Het Nederlandse leningenpakket wacht nog op groen licht. Het kabinet koppelde hieraan de voorwaarde dat KLM de kosten met 15% terugdringt, waarbij het bedrijf relatief fors in de hogere (piloten)salarissen moet snijden. KLM moet zijn herstelplan voor 1 oktober indienen.