Air France-KLM maakt haast met alweer een volgende steunronde

Bron: FD


Air France-KLM verwacht dat de passagiersaantallen extreem laag blijven. In Frankrijk en Nederland wordt gesproken over een kapitaalinjectie. Nieuwe gesprekken kunnen spanningen binnen de groep blootleggen.

Stewardessen van KLM lopen op Schiphol. De luchtvaartmaatschappij vervoerde het afgelopen kwartaal 70% minder passagiers. | Foto: Ramon van Flymen voor het FD

Air France-KLM AF€2,81+1,01% wil een tweede steunoperatie vanuit Parijs en Den Haag. De luchtvaartgroep verwacht dat door de nieuwe coronagolf de passagiersaantallen extreem laag blijven. De aangekondigde herstructureringen leveren niet genoeg middelen op voor een gezonde toekomst.


Aanvankelijk werd gerekend met mei volgend jaar als richtpunt voor een aandelenemissie bij heel Air France KLM. Door dreigende lockdowns en oplopende verliezen is er waarschijnlijk eerder geld nodig.


KLM leed in het derde kwartaal - normaal gesproken het sterkste kwartaal in de luchtvaart - €6 mln verlies per dag. Dat is zonder de loonkostensubsidie van enkele honderden miljoenen die de Nederlandse overheid gaf. Bij partner Air France zijn de verliezen nog groter, zo blijkt uit de resultaten over het derde kwartaal die de groep vrijdag bekendmaakte.


Eerste steunpakket

Het eerste steunpakket bestaat uit een pakket leningen van in totaal €11 mrd. Minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft voorwaarden gesteld aan zijn pakket van €3,4 mrd aan overheidssteun. In Frankrijk en Nederland wordt nu gesproken over een kapitaalinjectie, mogelijk zelfs een (gedeeltelijke) nationalisatie.


Meer overheidsinvloed is niet uniek voor de sector. Lufthansa deed met succes een beroep op de Duitse regering en die zegde miljarden aan steun toe. Berlijn verwierf zo wel een minderheidsbelang in de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa.


Spanningen in de holding

Een kapitaalinjectie voor Air France-KLM brengt mogelijk de onderlinge spanningen binnen de groep naar de oppervlakte. Volgens de Franse minister van transport Jean-Baptiste Djebbari komen er fundamentele kwesties op tafel, zo zei hij donderdag in een interview met persbureau Bloomberg. Hij doelde op de huidige structuur van de groep en hoe de twee overheden steun geven aan Air France-KLM.


Financieel bestuurder van Air France-KLM, Frédéric Gagey, wilde vrijdag niets zeggen over de lopende onderhandelingen over een kapitaaluitbreiding. Dat zou te koersgevoelig zijn. Beleggers reageerden teleurgesteld op de kwartaalcijfers. Het aandeel noteerde aan het einde van de middag €2,74, een verlies van 1,6%.


70% minder passagiers

Nederland heeft een belang van 14% in de luchtvaartgroep, net als Frankrijk. Bij een uitgifte van aandelen zullen beide landen bijstorten. De andere grootaandeelhouders van Air France-KLM zullen dat waarschijnlijk niet kunnen.


Dat de situatie nijpend is, blijkt uit de jongste kwartaalcijfers. Het aantal passagiers kromp in het derde kwartaal met 70% tot 8,8 miljoen. Door de scherp gedaalde passagiersaantallen leed de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep een nettoverlies van €1,67 mrd. Het bedrijfsresultaat (ebitda) bedroeg negatief €442 mln, de omzet kwam uit op €2,5 mrd.


Aanhoudende verliezen

Omdat de luchtvaartmaatschappij in juli en augustus weer wat meer vluchten kon uitvoeren, zijn de kwartaalresultaten minder negatief dan een kwartaal eerder. Het luchtverkeer lag toen lange tijd vrijwel stil door de coronauitbraak. Ook kreeg de groep in het afgelopen kwartaal de eerste bedragen overgemaakt van het steunpakket van €11 mrd.


Het kwartaalverlies voor KLM kwam dit keer uit op €234 mln, een verslechtering van €745 mln vergeleken met een jaar eerder. Zonder de loonkostensubsidieregeling (NOW) zou het verlies zelfs ruim boven de €500 mln uitkomen. Het kwartaalverlies van Air France was groter: €807 mln. Bij dochter Transavia bedroeg het verlies €13 mln. Voor het vierde kwartaal van 2020 houdt moedermaatschappij Air France-KLM rekening met een substantieel slechter bedrijfsresultaat (ebitda) dan in het afgelopen kwartaal.