Analyse: KLM zondebok bij politiek na coronabeperkingen

Bron: Telegraaf


Waar ligt de grens tussen de oprechte zorg van de politiek over de vluchten van VK naar Schiphol en een anti-luchtvaartagenda onder het mom van corona? Die vraag drong zich woensdag op in het Kamerdebat over de coronamaatregelen.

De ene fractievoorzitter na de andere uit voornamelijk het linkse blok gebruikte forse woorden om het ongenoegen te uiten over de dagelijkse vluchten naar ons land. „Coronabrandhaardvluchten”, brieste Rob Jetten van D66. Dat de luchtreizigers een negatieve coronatest bij zich moeten hebben leek men te zijn vergeten, net als de quarantaineplicht van tien dagen bij aankomst.


Hier lijkt sprake van willekeur, want dagelijks komen er treinen aan vanuit brandhaard Londen, terwijl op de veerboot tot gisteren vrachtwagenchauffeurs ongetest aan boord konden gaan.

Als de politiek dan zo bezorgd is, dan zou men aandacht vragen voor alle vervoersstromen, en niet alleen voor de luchtvaart. En zeker voor het dichten van gaten in de grens. Maar diplomaten kunnen nog steeds ongetest blijven doorreizen, want testen kan niet in verband met ’internationale verdragen’.


Hier lijken de verkiezingen een rol te spelen. Een aantal partijen denkt dat er veel stemmen te halen zijn door de luchtvaart negatief te benaderen. Aan het begin van de coronacrisis was dat nog anders. De politiek steunde het leningenpakket aan KLM, die de komende jaren €3,4 miljard terug moet betalen plus rente.


Dat lijkt Den Haag nu te zijn vergeten. Met een stapeling van maatregelen die Nederland uitzonderen, drijft men luchtvaartmaatschappij KLM nog verder in de hoek dan de concurrentie. Want die hebben geen reisverbod tot eind maart, een reclameverbod, de coronatest voor overstappers en de hele wereld als hoog-risicogebied. Ook zou Schiphol wel kleiner kunnen, want ’er is nu toch geen luchtverkeer’. De proportionaliteit lijkt zoek, want een teststraat op Schiphol voor aankomende reizigers is nog steeds niet geregeld.


Illustratief was dat het ministerie er woensdagavond een tweede testplicht tegenaan gooide voor vertrek vanuit Ierland, Zuid-Afrika en Engeland. Maar niets lijkt genoeg voor de Tweede Kamer.

Een vliegverbod hangt nog altijd boven de markt. De luchtvaart is de ideale zondebok. Vanuit de sector zelf is het doodstil, want men is nog steeds afhankelijk van de politiek voor het voortbestaan. Niet alleen voor een nieuwe kapitaalinjectie in KLM of Air France KLM, maar ook voor het opheffen van bijvoorbeeld ’code oranje’ en het advies niet-reizen. Dat kan desgewenst eindeloos gerekt worden. Daarmee blijft de Nederlandse luchtvaart een speelbal voor de politiek.