Analyse: tijd voor plan B om KLM te laten overleven

Bron: Telegraaf


De Franse minister van Transport Jean-Baptiste Djebbari zette donderdag via het gezaghebbende persbureau Bloomberg vraagtekens bij de wenselijkheid van een verdere integratie van Air France en KLM. De uitlatingen zijn gedaan om de druk op Nederland op te voeren om mee te doen in aandelenemissie, maar toch. Ook het woord nationalisatie viel, waarmee een splitsing echt op tafel zou komen.

Beeld: Telegraaf

Waar de vroegere topman Juniac nog stelde dat Air France en KLM als het moest samen ten onder zouden gaan, leidt corona tot iets wat een paar jaar geleden nog onvoorstelbaar werd geacht: het loshalen van KLM en Air France.


Nationalisatie doodt twee vliegen in één klap. Als aandeelhouder minister Hoekstra (Financiën) KLM nu niet de kant van Nederland ophaalt, wordt KLM versneld geïntegreerd in Air France. Met het risico dat het netwerk van KLM op Schiphol afkalft, dé reden waarom de Staat aandeelhouder werd.


Een middenweg is er niet meer. De Staat moet al zo veel geld in KLM stoppen, dat het neerkomt op het uitkopen van de Nederlandse divisie. Air France KLM was donderdag €1,2 miljard waard op de beurs, een schijntje in vergelijking wat er nodig is aan geld om de coronacrisis uit te zingen. Er moet volgens schattingen van insiders nog zeker €3,5 miljard bij, waarvoor ook nog politieke steun moet komen.

"Men is KLM misschien wel liever kwijt dan rijk in het huidige krimpscenario"

De twee luchtvaartmaatschappijen kunnen in een joint-venture opereren, zonder de problemen van de huidige bestuursstructuur. Daarin zijn de Nederlanders altijd in minderheid. KLM en Air France gaan dan gewoon verder als commerciële partners, net zoals KLM dat al doet met het Amerikaanse Delta. Een prima deal, zo op het eerste gezicht.


Maar het feit dat de Franse minister van Transport nu naar buiten gaat, betekent dat het Elysée nog steeds aan het stuur zit in deze overlevingsstrijd van Air France KLM. Hoekstra denkt na over het meedoen aan een aandelenemissie, maar in Frankrijk zijn ze al weer een paar stappen verder. En daar zit ook de adder onder het gras. ’Parijs’ kan KLM ook als kroonjuweel verkopen aan een andere marktpartij. Men is KLM misschien wel liever kwijt dan rijk in het huidige krimpscenario.


Want hoe langer corona duurt, hoe kleiner de overlevingskans van KLM is. Hoekstra wil minder ver gaan in het redden van het netwerk en banen bij KLM dan de Fransen, die Air France koste wat het kost in leven willen houden. Op die manier wordt een concurrent van de toekomst uit de weg geruimd.

Kortom, het is tijd voor een plan B, anders is Nederland straks echt te laat en wordt het kabinet voor voldongen feiten geplaatst.