Analyse: vals optimisme over loonoffer bedreigt KLM

Bron: Telegraaf


De druk loopt op bij KLM. Als de vakbonden niet voor 1 oktober akkoord zijn met een herstructureringsplan, dan dreigt definitief een lege kas. Het gebrek aan snelheid bij het komen tot een deal, zowel bij de top als vakbond, ademt uit dat iedereen toch een beetje gokte op een V-vormig herstel na de coronacrisis.

Beeld: Telegraaf

Begin juli zag het daar ook naar uit, maar de laatste weken gooien nieuwe reisrestricties roet in het eten. Zo koerst KLM momenteel af op een scenario waarbij de helft van de vloot en banen op den duur zou verdwijnen en de ’Blauwe Zwaan’ afzakt naar een regionale speler, een te dure Ryanair. Waarschijnlijk moet er nog dieper ingegrepen worden.


Dit alarm is niet genoeg om iedereen bij KLM in beweging te krijgen. Ziet men de ernst niet? Het lijkt erop dat Elbers zijn tijd beidt. Als hij nu teveel grote vliegtuigen aan de kant zet, heeft hij ze niet op het moment dat de markt aantrekt.


Bovendien speelt dit de strategie van topman Ben Smith van Air France KLM in de kaart om de macht naar zich toe te trekken in Parijs als resultaat uitblijft om zaken op orde te brengen.

De KLM-topman zou in een ultieme poging om de bonden dezelfde kant op te krijgen zijn positie in de waagschaal kunnen stellen. Maar houden de vakbonden nog genoeg van hem ?


Hoewel Elbers nog zeker de steun heeft van de ’Pietenbrigade’, het personeel dat vorig jaar voor hem opkwam bij zijn herbenoeming, lijkt het erop dat de KLM-top veel krediet heeft verspeeld bij de vakbonden in het voortraject.


Door de laatste kaart te spelen kan Elbers strijdend ten onder gaan en de deur nog uitlopen als een sterke man die ingrepen niet heeft geschuwd. Langer aanblijven zou dat imago mogelijk aantasten.