Brief aan de dames & heren van KLM

Geachte heren en dames van de KLM,


Uw meest recente PR strategie is indrukwekkend:

‘Wanneer jij zover bent, zijn wij er klaar voor’ ‘Samen maken we plannen voor morgen’

Juist uw sector is indirect verantwoordelijk geweest voor de wereldwijde snelle verspreiding van het virus. Inmiddels hebben we geleerd van de eerste fouten en de impact van het virus.


Zoals u aangeeft in uw campagne is het vliegen met KLM mogelijk, zolang de richtlijnen van de EU en Nederland goed worden nageleefd. Het vliegen zelf is geen probleem, want uw HEPA filters voorkomen verspreiding van Covid19 door de cabine. Dat er voor het inchecken en na het uitchecken bacteriën mee kunnen liften is echter niet uit te sluiten met een incubatietijd van 14 dagen.


Dat is uiteraard niet uw probleem. U schept alleen maar de mogelijkheid om een 2e golf van het virus in Nederland te lanceren door als taxibedrijf te fungeren tussen Nederland en besmette gebieden.

Mocht het daadwerkelijk zover komen dat Covid19 dankzij uw taxibedrijf Nederland voor een 2e maal overspoelt, dan zal dit wellicht de definitieve genadeklap worden voor uw status als nationale blauwe trots.


Juist nu zou het van enig medeleven getuigen richting de vele ondernemers in andere getroffen sectoren als u uw maatschappelijke verantwoordelijkheid zou nemen en ons juist helpt om een 2e golf buiten de deur te houden.