BRITISH AIRWAYS WIL SNEL WEER VAN SCHIPHOL NAAR LONDEN CITY

Bron: Luchtvaartnieuws


SCHIPHOL - British Airways hoopt de lijndienst tussen Schiphol en Londen City snel weer te hervatten. Ook Rotterdam moet dit najaar weer met de zakenluchthaven worden verbonden. “Met de huidige quarantaineregels is echter niets in beton gegoten.”

Foto: London City Airport

Voordat de coronacrisis uitbrak was British Airways in Nederland actief met vluchten van Schiphol naar drie Londense luchthavens: Heathrow, Gatwick en City. Daarnaast was er een verbinding tussen Rotterdam The Hague Airport en Londen City. Nu ligt de situatie anders, en is de oorspronkelijke dienstregeling flink uitgekleed.


Van alle genoemde routes wordt op dit moment alleen die tussen Schiphol en Heathrow aangeboden. Heathrow is de thuisbasis van British Airways, en is daardoor de luchthaven die met de meeste bestemmingen verbonden is.


Het aantal vluchten tussen Schiphol en Heathrow varieert, van twee tot drie per dag. De meeste vluchten worden uitgevoerd met toestellen uit de Airbus A320-serie, maar met enige regelmaat is ook de grote Boeing 787 Dreamliner actief op de route.


Uitgeklede dienstregeling Op Heathrow biedt British Airways doorverbindingen aan naar een aantal belangrijke verre bestemmingen. Doorgaans maken Nederlandse reizigers in Londen vooral de overstap naar Noord- en Zuid-Amerika, en ook richting Zuid-Afrika. Nu is dat een stuk minder, door de internationale reisbeperkingen. “We hebben nog steeds transitverkeer aan boord op de vluchten vanaf Schiphol, maar het gaat voornamelijk om reizigers die een dringende reden hebben om te vliegen, zoals expats en Britse ingezetenen”, zegt zegt Katinka van Ekeren, die in Nederland verantwoordelijk is voor de corporate sales bij British Airways en zusje Iberia, in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine.


Medio augustus voerde de Britse overheid voor  de tweede keer dit jaar een quarantaineplicht in voor reizigers uit Nederland, vanwege het stijgende aantal besmettingen in ons land. “Een heel vervelende beslissing, die het resultaat is van de grillige ontwikkelingen. We kijken echter hoopvol naar de toekomst.”


Londen City Wanneer de vluchten van Schiphol naar Gatwick worden hervat is nog niet duidelijk. “Zoals gezegd concentreren we onze activiteiten nu op Heathrow.” Ook over de herstart van de vliegverbinding van Schiphol en Rotterdam The Hague Airport met Londen City is nog niets met zekerheid te zeggen. “De planning is om in de herfst weer van start te gaan, maar met de nieuwe quarantaineregels is niets in beton gegoten. Sowieso wordt City voornamelijk door zakenreizigers gebruikt, en die markt lijkt zich minder snel te herstellen dan de toeristische sector. Daar passen we onze planning zo goed als mogelijk op aan.”