Britse concurrent Air France-KLM zet nog maar derde van vliegtuigen in

Bron: Nu.nl


De International Airlines Group (IAG), de Britse concurrent van Air France-KLM, zet in het vierde kwartaal nog maar een derde van het aantal vliegtuigen in vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het moederbedrijf van onder andere British Airways, Vueling en Aer Lingus donderdag bekendgemaakt.

Beeld: International Airlines Group

Vorige maand maakte het bedrijf al bekend de capaciteit in het derde en vierde kwartaal flink terug te schroeven vanwege een gebrek aan vraag. Toen ging het bedrijf er nog van uit dat 40 procent van de capaciteit zou worden ingezet. Volgens IAG is de behoefte aan vliegreizen nu nog verder teruggelopen.


"De boekingen ontwikkelen zich niet zoals we eerder hadden verwacht", aldus het bedrijf bij de presentatie van de voorlopige cijfers over het derde kwartaal. "Dat komt door de extra maatregelen die veel Europese overheden hebben genomen naar aanleiding van de tweede golf coronabesmettingen, zoals lockdowns en aangescherpte quarantainemaatregelen."


IAG wijst erop dat de overheden ook hebben nagelaten initiatieven zoals testen voor vertrek en corridors tussen landen met dezelfde besmettingsgraad te omarmen.


In de afgelopen drie maanden behaalde IAG een omzet van 1,2 miljard euro, waar dat vorig jaar nog 7,3 miljard was. Het resultaat kwam uit op een verlies van 1,3 miljard euro. Vorig jaar werd nog 1,4 miljard euro winst gemaakt.