EMIRATES voorlopig niet meer met A380 naar Schiphol

Bron: Luchtvaartnieuws


SCHIPHOL - Emirates is gestopt met de inzet van de Airbus A380 op de route tussen Schiphol en Dubai. De maatschappij zet sinds zondag weer een Boeing 777-300ER in, die met 360 stoelen aan boord veel minder passagiers kan vervoeren dan de dubbeldekker (516 stoelen).

Beeld: Reismedia

Het besluit is opvallend, want nog maar twee weken geleden meldde Emirates vol trots dat de - bij passagiers zeer geliefde - A380 na maanden afwezigheid weer naar Schiphol werd ingezet. Veertien vluchten later heeft de maatschappij al op haar schreden terug moeten keren.


Emirates laat aan deze site weten dat commerciële redenen ten grondslag liggen aan het besluit, zonder daarbij in details te treden. Mogelijk hebben de aangescherpte reisrestricties bijgedragen aan een te lage bezetting. Iedereen die naar Dubai vliegt moet nu vóór vertrek een PCR-test doen.


China Southern Airlines Doordat Emirates afschaalt, is China Southern Airlines weer de enige maatschappij die met de A380 naar Schiphol komt. De Chinezen vliegen met het toestel naar Guangzhou. De dichtstbijzijnde en enige Europese luchthavens waar Emirates de A380 nog inzet, zijn Londen Heathrow en Parijs CDG.