Emirates weet nog niet wanneer de Airbus A380 terugkeert op Schiphol

Bron: Luchtvaartnieuws


SCHIPHOL - Emirates weet nog niet wanneer de Airbus A380 terugkeert op de route Amsterdam-Dubai. Ook wanneer het aantal vluchten kan worden opgevoerd is nog onzeker, maar de luchtvaartmaatschappij is optimistisch. “We hebben vertrouwen in ons bedrijfsmodel en met Dubai als onze hub, is onze propositie onverminderd sterk”, meldt Country Manager Raymond van der Veer in Luchtvaartnieuws Magazine.

Foto: Emirates

Emirates had tijdens het hoogtepunt van de internationale reisrestricties de reguliere vluchtuitvoering opgeschort, maar heeft inmiddels weer vijftig procent van het originele routenetwerk hersteld. Vanaf Schiphol wordt inmiddels weer dagelijks gevlogen naar thuisbasis Dubai.


De capaciteit ligt nog wel een stuk lager dan voorheen. In plaats van twee of zelfs drie keer per dag (waarvan twee keer met een A380) vliegt Emirates momenteel een keer per dag vanaf Schiphol naar Dubai, met de Boeing 777-300ER.


Op 17 juni is Emirates na een onderbreking van drie maanden weer begonnen met passagiersvluchten van en naar Amsterdam. “Nederlandse passagiers kunnen via Dubai weer veilig en gemakkelijk naar meer dan tachtig bestemmingen reizen binnen het groeiende netwerk van Emirates reizen”, zegt Van der Veer.


Naast Dubai zijn momenteel de Malediven, de Seychellen, de Filipijnen en Singapore het meest in trek bij Nederlandse klanten.


Vanaf augustus keerde ook de bij reizigers razend populaire Airbus A380 (516 stoelen) terug op de route Amsterdam-Dubai. Na enkele weken werd echter weer teruggeschaald naar de kleinere Boeing 777-300ER (360 stoelen). De capaciteit van de A380 bleek bij nader inzien niet goed aan te sluiten bij de passagiersvraag.


Optimale benutting “De keuze om weer tijdelijk gebruik te maken van een Boeing 777-300ER in plaats van de A380 is genomen na een recente evaluatie van onze activiteiten, die werd ondernomen om een optimale commerciële benutting van onze vliegtuigvloot te garanderen”, zegt Van der Veer daarover. Wanneer de A380 terugkeert op de route naar Amsterdam, of dat de capaciteit op een andere manier wordt opgeschaald, is op dit moment nog onzeker.


De Covid-19 pandemie heeft de wereldwijde reisindustrie voor grote uitdagingen gesteld. Voor Emirates is dat niet anders. De maatschappij heeft de focus gelegd op het implementeren van een uitgebreide reeks maatregelen die de veiligheid van passagiers en medewerkers op de grond en in de lucht waarborgen.