’Er is paniek onder collega’s op Schiphol’

Bron: Telegraaf


SCHIPHOL - Bij afhandelaar Swissport is het donderdag heel rustig in vergelijking met voor de coronacrisis. „We hebben vandaag twaalf vluchten afgehandeld, waar dat er pre-corona 48 waren op een dag. De helft van de jongens zat op de bank”, zegt bagagesjouwer Christiaan Julienne.

„We moeten roeien met de riemen die we hebben.” | Beeld: Telegraaf

Swissport handelt vliegtuigen af die niet bij de KLM-groep en partners horen, zowel vracht- als passagiersvluchten. De afgelopen tijd heeft Julienne al collega’s zien verdwijnen, hun contract werd niet verlengd. Zelf heeft hij een vast contract, maar zijn werkgever is een reorganisatie gestart. Bovendien merken de bagagesjouwers dat meteen in de portemonnee.


Paniek

„Doordat er minder vluchten zijn, is er ook minder nacht- en overwerk. Dat betekent minder onregelmatigheidstoeslag. Dat scheelt mij een paar honderd euro netto in de maand.” Zelf weet Julienne niet of hij nog wel zeker is van behoud van zijn baan. „Er is paniek onder de collega’s. KLM krijgt leningen van de overheid, Swissport heeft alleen de NOW-regeling. Dat maakt de toekomst heel onzeker.”


Bonnie van Poortvliet van Gosling Coffee in Amsterdam is leverancier van duurzame koffiebonen op Schiphol. „We hadden net dit jaar een contract voor vier locaties achter de bagage- en paspoortcontrole. Helaas is er door de coronacrisis nog maar eentje open. Dat heeft grote impact op de werkgelegenheid van winkeliers en horeca”, vertelt ze.


Van Poortvliet koopt haar koffie rechtstreeks in bij boeren in de hele wereld. „De virusellende gooit behoorlijk wat roet in het eten. Dat geldt ook voor onze handel op de Amsterdamse Zuidas, waar kantoren door thuiswerkers nu veel minder koffie afnemen.”


Roeien met de riemen

Toch laat Van Poortvliet zich niet zo snel uit het veld slaan. „We moeten roeien met de riemen die we hebben. Het doet pijn dat Nederlandse medewerkers, maar ook onze leveranciers in het buitenland, langer dan gedacht negatieve effecten moeten ervaren.” Zij hoopt op een snel vaccin en meer sneltesten voor luchtreizigers. „Dat zou echt helpen om onze meerjarige samenwerking op Schiphol nieuw leven in te blazen.”


FNV-bestuurder Egon Groen schat dat zeker een derde van al het personeel op de luchthaven overbodig wordt door de coronacrisis en toenemende reisbeperkingen. „Misschien wel meer. We onderhandelen deze weken stevig met werkgevers in de diverse sectoren over baanbehoud en, als het echt niet anders kan, in ieder geval acceptabele afvloeiingsregelingen.”