Extra banen weg bij KLM door uitbesteding Transavia

Bron: Telegraaf


AMSTERDAM - Bij KLM verdwijnen volgens vakbond FNV honderden extra banen omdat dochter Transavia de vliegtuigen voortaan door een externe partij laat afhandelen.

Beeld: Viggo

De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat de vakantievlieger niet langer gedwongen ‘winkelnering’ heeft bij moeder KLM, maar de afhandeling van de vliegtuigen op de markt heeft gezet. Afhandelaar Viggo sleepte het contract binnen, zo meldt een woordvoerder van Transavia zaterdag. KLM deed ook mee aan het offertetraject, maar greep naast. „Alles in overweging genomen, hebben we in goed overleg met KLM besloten ons contract per april volgend jaar bij hen te beëindigen”, zegt een woordvoerder van Transavia. Bij de afhandeling zijn grondstewardessen, bagagemedewerkers, en medewerkers op het platform betrokken.


Integratie personeel

Het contract van Transavia is één van grotere op Schiphol, omdat de vakantievlieger de tweede speler is op de luchthaven met 41 vliegtuigen. „Het wegvallen van de werkzaamheden voor Transavia is als mogelijk scenario al verwerkt in de goedgekeurde herstructureringsplannen van het grondpersoneel, wat betekent dat de medewerkers die hierdoor worden geraakt, worden herverdeeld en geïntegreerd bij verschillende andere afdelingen”, zegt een woordvoerder van KLM in een reactie. Volgens ingewijden wilde Transavia al jaren meer ‘vrijheid’ in de bedrijfsvoering, maar was het gebonden aan de diensten van aandeelhouder KLM. Het contract zou de afhandeling 10% per jaar goedkoper maken.


De ‘race naar de bodem’ ten aanzien van arbeid versnelt door het Transavia-contract, zo stelt vakbond FNV. „KLM betaalt betere salarissen, heeft meer vast personeel en investeert meer in zijn mensen. Dat verschuift nu van vaste banen naar minder betaalde krachten buiten het bedrijf. Het gaat om een paar honderd man aan personeel. We vermoeden dat KLM tot deze stap heeft besloten vanuit de bezuinigingsopgave van minister Hoekstra, die eist dat de KLM-groep toegaat naar lagere kosten”, zegt campagneleider Joost van Doesburg van FNV. Transavia zegt in een reactie dat het wil dat de afhandelaars ook goede arbeidsvoorwaarden krijgen en dat mede daardoor de keus op Viggo is gevallen.


Harde concurrentie

Door de aanbesteding zijn er straks acht afhandelaren actief op de luchthaven. Daardoor is er een harde concurrentie op prijs, iets dat ook al een tijd de aandacht heeft van politiek Den Haag. Schiphol is de meest liberale luchthaven ter wereld, waar het aantal afhandelaren niet begrensd is. De vereniging van afhandelingsbedrijven heeft daarover al eerder bij het ministerie van Infrastructuur en Schiphol aan de bel getrokken. Schiphol wil echter geen eisen stellen aan de afhandelaars en het ministerie heeft tot heden niet in wil grijpen. Op de meeste luchthavens ter wereld zijn er twee tot vier partijen actief.


„Het is wild-west op Schiphol. Die acht verschillende bedrijven vechten elkaar de tent uit met alle gevolgen van dien voor de salarissen. De marktwerking is hier doorgeschoten”, zegt Van Doesburg van FNV. Hij wijst bovendien op de veiligheid, waarover de Onderzoeksraad voor de Veiligheid regelmatig aan de bel trekt. „Het is een zootje op het platform, omdat alle acht partijen hun eigen materieel hebben.”


Volgens Transavia is Viggo een ‘betrouwbare partner’, die ‘goede arbeidsvoorwaarden kent en ambities heeft op het gebied van innovatie en duurzaamheid’. De vakantievlieger werkt op Eindhoven Airport al samen met Viggo. „Veiligheid heeft bij ons de hoogste prioriteit en Schiphol werkt voldoet aan Europese wetgeving”, zegt de Transavia-woordvoerder. „Wij hebben ons samen met Viggo geconformeerd aan de verbeteringsplannen voor de veiligheid op Schiphol.”