Gedwongen ontslagen Schiphol-winkels van de baan

Bron: FNV


De afgelopen tijd hebben we veel contact gehad over het reorganisatieplan van Schiphol Airport Retail. We hebben actie gevoerd, een petitie laten rondgaan. Veel mensen hebben gebruik gemaakt van de vertrekregeling. Het laatste nieuws: de gedwongen ontslagen zijn van de baan. Dat is goed nieuws. Actie voeren loont!

Beeld: FNV

Succesvolle actie

De afgelopen tijd zijn veel mensen lid geworden van de FNV. We hebben een zichtbare actie gevoerd op Schiphol Plaza, heel veel collega's en Schiphol-medewerkers deden mee aan onze petitie. Het is mooi dat we druk hebben gezet op de directie tegen de reorganisatie en voor een beter sociaal plan. Én natuurlijk vooral het terugdraaien van cash-stop. Het was natuurlijk bizar dat er in rustige tijden geen contact geld mocht worden aangenomen. De Schiphol-winkels zijn daardoor duizenden euros aan inkomsten misgelopen. Goed dat we dat hebben veranderd.


Volg FNV Schiphol op Facebook

Veel medewerkers op Schiphol zijn actief bij de FNV. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen – bijvoorbeeld over de teststraat en veilig werken tijdens corona via Facebook: @FNVschiphol en @FNVwinkelstraat.


Op naar betere arbeidsvoorwaarden

De SAR zit al vele jaren zonder nieuwe cao. Wil je opkomen voor verbeteringen? Zorg dan dat meer collega’s lid worden en meepraten. Als veel collega’s bereid zijn om actie te voeren, kunnen we ook hier druk zetten op de directie.