Grote reorganisatie Schiphol

Bron: Zakenreis


Schiphol voert een reorganisatie door, waarbij mogelijk rond de 30 procent van het personeel weg moet. In het toplaag is al gesneden. Het bedrijf blijft intussen samenwerken met de luchthavens van Parijs.

Beeld: Zakenreis

Door corona-crisis is het grootste deel van het verkeer op Schiphol sinds april weggevaagd. Snel herstel van de markt zit niet in de lucht zolang het virus niet onder controle is of er een vaccin bestaat en in beide ontwikkelingen zit geen schot.


Het luchthavenbedrijf zegt inmiddels een eerste fase te hebben afgerond van een reorganisatie die bestond uit “het aanpassen van de top- en organisatiestructuur.” Per begin deze maand zijn enkele afdelingen samengevoegd en is het aantal directiefuncties met een kwart verminderd. Enkele bestuurders zijn ontslagen, onder wie Maaike van der Windt, tot voor kort directeur aviation marketing cargo and customer experience.


Tweede fase De tweede fase, die nu gaande is, “zal in het teken staan van het verder vormgeven van de vernieuwde organisatie,” zegt Schiphol. Hoeveel mensen eruit moeten heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt. Gelet op het huidige bedrijfsvolume (van de passagiersmarkt is een kwart of minder overgebleven) zal dat een aanzienlijk aantal zijn. Op de luchthaven circuleert het getal van een op de drie werknemers die het bedrijf zal moeten verlaten.


De Schiphol Group, waartoe behalve Schiphol ook Rotterdam The Hague Airport, Lelystad en Eindhoven Airport (voor 51 procent) behoren, telt rond de 2.000 werknemers. Op de luchthavens werken veel meer mensen, in dienst van de airlines, de horeca, retail en toeleveranciers. Voor alle sectoren geldt dat zij sinds maart door staatssubsidie (NOW) overeind worden gehouden. Maar deze hulp is eindig.


ADP Intussen blijven de Groupe ADP (Aéroports de Paris ADP) en de Royal Schiphol Group samenwerken. De Hublink van de twee groepen, een alliantie die sinds 2008 bestaat, is nu verlengd tot 30 november 2021, zo heeft Schiphol donderdag bekendgemaakt.


De airport-groepen hebben tevens een wederzijds belang van 8 procent in elkaar. Terwijl Schiphol voor 92 procent in handen is van de Nederlandse overheid is ADP beursgenoteerd. De Franse staat heeft evenwel een controlerend belang van 50,6 procent in ADP.