Hobbel bij nieuwe staatssteun aan KLM: inleveren vluchten op Schiphol

Bron: RTL Nieuws


Het lijkt een kwestie van tijd tot de Franse en Nederlandse staat opnieuw miljarden euro's in het noodlijdende Air France-KLM pompen. In ruil voor deze nieuwe staatssteun zal het bedrijf zeer waarschijnlijk minder mogen vliegen vanaf thuisbases Orly bij Parijs en Schiphol. Wie denkt dat daardoor minder vanaf Schiphol gevlogen zal worden, komt bedrogen uit.

Een stewardess van KLM op Schiphol, eind januari 2021 | Beeld: ANP

Extra staatssteun in de vorm van een miljardeninjectie is volgens de Canadees Ben Smith, ceo van Air France - KLM, 'cruciaal'. Een van de hordes die nog genomen moeten worden, 'is groen licht van de Commissie', zegt hij in een interview met de Franse krant L'Express.


Voorwaarden aan extra steun

Om te voorkomen dat andere luchtvaartmaatschappijen worden benadeeld door de overheidshulp voor het bedrijf, stelt de Europese Commissie eisen. Hoe die eisen er precies uitzien, is nog onduidelijk. De Europese Commissie reageerde niet direct op een verzoek om commentaar.


Demissionair minister Wopke Hoekstra (Financiën, CDA) gaf er gisteren in de Tweede Kamer iets meer duidelijkheid over, al hield hij nadrukkelijk een slag om de arm over de noodsteun zelf. Hij vertelde dat de Franse en Nederlandse regeringen 'in nauwe dialoog' zijn met de Europese Commissie over noodsteun aan het bedrijf.


Omzetten leningen naar aandelen

Die zal vermoedelijk bestaan uit het omzetten van (een deel van) de huidige miljardenleningen aan het bedrijf naar aandelenkapitaal. En dat is staatssteun, omdat een lening moet worden terugbetaald en aandelen niet.


De Europese Commissie kan daarom extra eisen stellen aan de steun, zoals een verbod op overnames of het uitkeren van bonussen. Ook kan de Commissie het bedrijf dwingen om slots op te geven (de rechten om op te stijgen en te landen op een bepaald vliegveld).


Stress bij KLM

Vooral dat laatste wordt gevreesd bij KLM, weet RTL Z. Dat zou namelijk kunnen betekenen dat er minder vanaf Schiphol gevlogen kan worden, iets waar KLM zich met hand en tand tegen verzet.