Hoekstra: ’Vertrouwen in KLM-zaak’

Bron: Telegraaf


AMSTERDAM - Minister Hoekstra (Financiën) ziet de rechtszaak die milieuclub Greenpeace wil aanspannen over het leningenpakket van KLM met vertrouwen tegemoet.

Minister Hoekstra (Financiën) verwacht geen tweede Urgenda-zaak. | Beeld: DIJKSTRA BV

De bewindsman is aandeelhouder van luchtvaartcombinatie Air France KLM en staat garant voor €3,4 miljard aan leningen die KLM door moeten helpen. „Ik zie de rechtszaak met vertrouwen tegemoet. De Europese Commissie heeft al gezegd dat dit juridisch volstrekt door de beugel kan”, reageert Hoekstra tegen De Telegraaf. De Staat verslikte zich eerder in de Urgenda-zaak, maar die vergelijking gaat volgens de CDA-bewindsman niet op. „Het zijn echt twee verschillende dingen. We hebben het nu echt heel zorgvuldig voorbereid.” KLM wil niet reageren, en verwijst naar het ministerie van Financiën.


Vakbonden

Het voornemen van Greenpeace om via de rechter de staatsgaranties van KLM in te laten trekken heeft tot veel reacties geleid, ook bij de vakbonden van KLM. De Nederlandse luchtvaartsector is goed voor 110.000 directe en indirecte banen. „Het milieu houdt zich niet aan grenzen, en het weghalen van steun maakt de positie van KLM en Nederland alleen maar zwakker. KLM doet zijn best om zo goed mogelijk te verduurzamen, maar dat is lastig in deze sector. Ik geef Greenpeace een gratis advies: kom met concrete voorstellen voor het Groeifonds van €20 miljard voor duurzaam vervoer. Dat is opbouwend”, zegt voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie.


„De ambities van KLM zijn veel te laag”, zo reageert Dewi Zloch van Greenpeace Nederland. Daarmee gaat de milieuclub voorbij aan een aantal voorwaarden van het leningenpakket, die strenger zijn dan elders. Zo moet KLM straks 14% alternatieve brandstoffen bijmengen, terwijl dat voor Europa op 5% is gezet. Ook moet KLM terug naar het niveau van uitstoot van 2005, wat een halvering betekent van de huidige situatie. Ook bevestigt Zloch dat Air France en Lufthansa, die ook staatssteun krijgen, en nog een stuk meer dan KLM, niet worden aangepakt door Greenpeace. „Er is sprake van een klimaatcrisis. Het aantal vluchten moet omlaag en er moet meer per spoor gereisd worden.” Volgens Zloch is men ook met de spoorbedrijven over dit thema in gesprek.


’Zeilvaartmaatschappij’

Volgens voorzitter Rob Swankhuizen van de Nederlandse Vereniging van Luchtvaarttechnici verkondigt Greenpeace onzin. De regering is volgens hem heel duidelijk geweest in de milieudoelstellingen in het leningpakket. „We moeten onze CO2-uitstoot met 50% verlagen. Ga er maar eens aanstaan. Daarnaast hebben we straks nog vliegtaks én tickettaks. Greenpeace ziet kennelijk liever een Koninklijke Zeilvaartmaatschappij.”


Luchtvaartdeskundige Benno Baksteen wijst erop dat er nauwelijks alternatieven zijn voor intercontinentale vluchten. Hij maakt gehakt van de argumenten van Greenpeace. „Helaas is de zaak gebaseerd op de leugen dat luchtvaart een grote vervuiler is. Dat is niet het geval”, zegt Baksteen. De wereldwijde uitstoot van luchtvaart is slechts 2%, aldus de expert, en dat was nog voor de coronacrisis. De klimaatvoordelen van spoor zijn ook beperkt, omdat er bij aanleg en onderhoud van de rails van uitstoot sprake is. „Ook zijn vliegtuigen in de afgelopen decennia 70% zuiniger geworden. Bij auto’s zitten nog mogelijkheden voor veel grotere verbeteringen. Bij intercontintenale vluchten is het verbruik 1 op 40, voor vluchten binnen Europa is dat 1 op 30. Dan moet je per auto al minimaal met twee personen in een auto zitten.”


Warmer en armer

Wethouder Jurgen Nobel van de gemeente Haarlemmermeer, waar Schiphol in ligt. in een reactie dat de huidige lening van KLM al geen cadeautje is van de staat. De werkgelegenheid in de gemeente is sterk afhankelijk van het netwerk van de luchtvaartmaatschappij. „Als je tijdens de coronacrisis de staatssteun weghaalt, gaat KLM failliet. Dan ben je als Nederland je directe internationale netwerk kwijt en dat is slecht voor onze economie. Andere luchtvaartmaatschappijen zullen hier de reizigers ophalen en naar hun luchtvaartknooppunten vervoeren. Qua CO2-reductie geen winst. De wereld warmer en wij armer.”


Zondag zei minister Hoekstra dat het overleven van Air France KLM ’geen automatisme’ is. Daarmee zit de Nederlandse minister op een ander spoor dan zijn Franse evenknie. „De Franse staat zal alles doen wat nodig is om het voortbestaan van Air France te garanderen”, zei Bruno Le Maire maandag op de Franse televisie.