Icelandair: Wel naar Schiphol en Brussel, niet niet naar Düsseldorf

Bron: Luchtvaartnieuws


REYKJAVIK - Düsseldorf Airport keert definitief niet terug in de dienstregeling van Icelandair. Uit het zomerschema blijkt dat de Duitse luchthaven, die zeer in trek is bij Nederlandse reizigers, het zonder de luchtvaartmaatschappij moet stellen. Schiphol en Brussels Airport worden wél aangevlogen.

Foto: Reismedia

Het netwerk van Icelandair, dat zich focust op vluchten naar Europa en Noord-Amerika, ligt door de coronacrisis in duigen: er zijn slechts vier bestemmingen die met Keflavik Airport worden verbonden.


Flinke uitbreiding De IJslandse maatschappij verwacht het vluchtschema in de zomer weer enigszins op orde te hebben, met vluchten naar 32 bestemmingen. De totale stoelcapaciteit ligt naar verwachting 25 tot 30 procent lager dan voor de coronacrisis.


Onder de 32 bestemmingen bevinden zich 22 Europese luchthavens. Schiphol wordt, zo meldde Icelandair eerder aan deze site, in de zomer twaalf keer per week aangevlogen, terwijl voor Brussels Airport vier tot vijf vluchten per week zijn ingepland.


Noord-Amerika Icelandair trekt veel overstappers die via IJsland naar Noord-Amerika reizen. In de zomer van 2021 moeten Boston, Chicago, Denver, Minneapolis, New York, Seattle en Washington in de VS en de Canadese steden Montreal, Toronto en Vancouver weer worden toegevoegd aan de dienstregeling.


Flexibel boeken Om passagiers met zekerheid een ticket te laten boeken biedt Icelandair flexibele voorwaarden. Als een vlucht is geannuleerd of als de reiziger zelf niet meer op reis wil kan er worden gekozen voor een voucher die drie jaar geldig is, of voor een volledige terugbetaling. Ook hanteert Icelandair geen wijzigingskosten.