Irritatie over crisisaanpak KLM-top

Bron: Telegraaf


Er is in Den Haag, bij vakbonden en bij de moedermaatschappij in Parijs verbazing en irritatie over de trage gang van zaken bij KLM om te komen tot concrete bezuinigingen. „Het lijkt wel of de directie bang is om naar voren te stappen.”

Als de vakbonden mee waren genomen in het proces en voorwaarden rond het leningenpakket om crisis te overleven, zou er nu geen vertraging ontstaan zijn over definitiekwesties over de hoogte van het loonoffer, zo stellen bronnen tegenover De Telegraaf.


In kringen rond president-directeur Pieter Elbers vraagt men zich af of de aanpak is de juiste geweest, aangezien de vakbonden nu geïrriteerd zijn, in plaats van dat ze in de meewerkstand staan. In de zomer stapten ze naar de Europese Commissie over de ingreep in de cao.


"Ik zie geen strategie"


Ondertussen tikt de klok verder naar 1 oktober, wanneer KLM klaar moet zijn met een reorganisatieplan. Misschien om op de valreep een akkoord af te dwingen? „Ik zie geen strategie. Het lijkt alsof de directie bang is om naar voren te stappen. In het begin leken ze net de koerier van de minister en verscholen ze zich achter de afspraken die gemaakt waren met Hoekstra. De directie is aan zet”, zegt FNV-bestuurder Jan van den Brink.


Terwijl eind juni de voorwaarden van het leningpakket zijn gepresenteerd, begon vorige week het gesprek met de vakbonden. „De buitenwereld hoort misschien niet veel, maar wij zitten niet stil. We hebben deze situatie nog nooit bij de hand gehad. Het is voor iedereen aftasten. Het zijn ingewikkelde gesprekken”, reageert Elbers tegen De Telegraaf.


Air France is al klaar

Maar de markt verslechtert inmiddels en daarmee dreigt een scenario waarin nog veel meer in de kosten gesneden moet worden. De Duitse concurrent Lufthansa is bijvoorbeeld van plan om nog eens 20.000 man te ontslaan, bovenop de 22.000 die al eerder is aangekondigd. Ook Air France en British Airways zijn klaar met hun reorganisaties.


„Ons vooruitzicht is een bezetting van 70-80% volgend jaar. Dat zou lager kunnen worden met de huidige ontwikkelingen. Wij hebben een verantwoorde reductie van 5.000 voltijdsbanen gekozen, gebaseerd op een scenario waarbij het herstel nog een paar jaar uitblijft”, zegt Elbers. „Bovendien gaat het om plannen bij Lufthansa, die ook uitgewerkt moeten. Ik denkt dat het elkaar niet veel ontloopt.” Het ministerie van Financiën zegt dat men het herstructuringsplan afwacht.


Dat voorgangers als Leo van Wijk de vakbonden net zolang in een kamer zetten bij crisissituaties tot er een deal was, beschouwt Elbers als romantiek. „Het verleden wordt soms ook mooier gemaakt dan het is.”


Positie Elbers

Intern wordt getwijfeld of het team rond de KLM-topman sterk genoeg is. Zo zetten ingewijden vraagtekens bij het onderhandelingsresultaat van secretaris Barbara van Koppen en financieel directeur Erik Swelheim. „Die hebben zich als een stel amateurs door Hoekstra laten opzadelen met onwerkbare voorwaarden”, stelt een bron. Bovendien kosten die KLM een deel van het routenetwerk.


„Operationeel directeur René de Groot zien we niet. Misschien dat hij achter de schermen aan de touwtjes trekt”, zegt Van den Brink over de directeur die de vakbonden in zijn ’pakket’ heeft. De Groot is nog steeds piloot en onderhoudt zijn vliegbrevet middels vluchten en simulator. „In een tijd waarin alles gericht zou moeten zijn op het redden van KLM, is dat eigenlijk een baan ernaast”, stelt een bron.


De president-directeur zou volgens ingewijden van plan zijn om zijn positie in de waagschaal te stellen om het personeel van de ernst te doordringen. „Nu kan hij nog met opgeheven hoofd de deur uit”, zo stelt een hoge bron in Parijs. „Ik verwacht echter wel een moreel appèl van Elbers aan het personeel in de komende weken, om er toch voor 1 oktober uit te zijn”, zegt Van den Brink. De topman zegt in een reactie tegen de Telegraaf niet dat hij blijft. „Ik ga niet in op speculaties.”