Kamer is gestunt met vluchten naar coronabestemmingen zat

Bron: RTL


Prijsvechters moeten stoppen met stuntprijzen voor vliegtickets naar bestemmingen waar het coronavirus heerst. De Tweede Kamer roept minister Van Nieuwenhuizen op hierover in gesprek te gaan met luchtvaartmaatschappijen.

Reizigers met mondkapjes op Schiphol | Beeld: RTL Nieuws

Vorige week stuntte Ryanair nog met vliegtickets voor vijf euro naar bestemmingen als Ibiza, Madrid en Malta, plaatsen waarvoor code oranje geldt vanwege het hoge aantal coronabesmettingen. Ook andere maatschappijen proberen klanten te lokken met scherpe aanbiedingen.


Prijsdumping

“Ze doen alles om die vliegtuigen vol te krijgen”, foetert GroenLinks-kamerlid Kröger. “Dat is natuurlijk niet de bedoeling”, vindt ook D66-kamerlid Paternotte. Ook het CDA, de PvdA, de SP en de ChristenUnie willen dat er een einde aan komt deze prijsdumping.


In een debat vanavond gaan ze minister Van Nieuwenhuizen vragen met luchtvaartmaatschappijen in gesprek te gaan om een einde te maken aan deze praktijken. De SP gaat nog een stapje verder en pleit ervoor vakantievluchten naar oranje gebieden helemaal te verbieden.

Teststraat Schiphol Ook leven nog veel vragen over de testcapaciteit op Schiphol. De teststraat op de luchthaven is alleen overdag open en er kunnen maximaal 1400 mensen per dag worden getest.


Kamerleden willen dat de openingstijden van de teststraat op de luchthaven worden uitgebreid, omdat er ook risicovluchten ’s avonds aankomen. D66 roept het kabinet verder op om ook snelle tests in te zetten op Schiphol. Paternotte: “Dan heb je minder van die dure tests nodig, maar kun je wel iedereen controleren die met een risicovlucht op Schiphol binnenkomt.”