KLM gaat met steeds minder vluchten het jaar uit

Bron: FD


Het zit KLM niet mee. Het kabinet gaf Nederlanders een negatief reisadvies tot medio maart 2021. Rutte noemt vakantiegangers die toch gaan reizen ‘asocialen’. En tot overmaat van ramp sloot Nederland de grenzen voor alle reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Voor KLM zit er niets anders op dan zich te voegen naar de richtlijnen. | Foto: Ramon van Flymen voor het FD

In het kort


- Het negatief reisadvies tot medio maart 2021 heeft een grote impact op KLM.


- KLM-topman Pieter Elbers is ervan overtuigd dat de vakantieganger daarna staat te popelen om weer het vliegtuig te nemen.


- Toch zullen de aantallen van recordjaar 2019 voorlopig niet gehaald worden. Niet alle reizigers pakken hun oude reisgedrag weer op.

Dinsdagmiddag was er toch een lichtpuntje. Reizigers die bijvoorbeeld vanuit het Verenigd Koninkrijk niet meer naar Nederland konden terugkeren, kunnen dat binnenkort toch doen als zij een negatieve coronatestuitslag kunnen laten zien. Dat heeft luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen verklaard.

De PCR-tests moeten drie dagen voor aanvang van de reis worden afgenomen om er zeker van te zijn dat de reiziger die Nederland inkomt geen besmettingsgevaar oplevert. Ook voor vluchten vanuit Zuid-Afrika geldt binnenkort dezelfde bepaling, stelt de minister. Reizigers moeten na aankomst in Nederland overigens wel gewoon tien dagen in thuisquarantaine. Wanneer de grens precies opengaat voor deze noodgevallen, is nog onduidelijk.


Negatief reisadvies

De ingreep van het kabinet is een handreiking naar de vele gestrande Nederlanders en het is een lichtpuntje voor KLM. Maar veel vluchten zal het niet opleveren. Het negatief reisadvies van het kabinet blijft onverminderd van kracht. Alleen noodzakelijke reizen mogen de komende maanden worden uitgevoerd.


Daarmee blijven Britse bestemmingen voor de doorsnee vakantieganger buiten bereik. Een vakantiereis, zoals een lang weekend Londen rond oud en nieuw, is volgens premier Rutte ‘onbeschaamd'. En dat negatief reisadvies komt hard aan. In normale tijden vertrekt er iedere twintig minuten een vlucht vanuit Nederland naar de Britse hoofdstad, 53 per dag. EasyJet en KLM zijn de belangrijkste maatschappijen op dit traject. Maar ook naar steden als Manchester, Liverpool en Birmingham wordt er veel gevlogen vanuit Nederland.


Steunoperatie

Ook vakantievluchten uitvoeren naar de laatst overgebleven ‘gele' gebieden is er niet meer bij. Curaçao en de Canarische Eilanden ontvingen de laatste weken nog wel veel vakantiegangers, maar voor deze bestemmingen geldt nu ook een negatief reisadvies.


Er zit voor KLM niets anders op dan zich te voegen naar de richtlijnen. Dat is ook verstandig want de publieke opinie moet zich niet tegen KLM gaan keren. Er zal na de leningen van €3,4 mrd nog een steunoperatie nodig zijn volgend jaar en dan moet de ‘blauwe familie' kunnen rekenen op goodwill in Den Haag en onder de bevolking.


En dus sluit KLM het jaar af in mineur. Begin december werd er nog redelijk wat gevlogen. KLM sprak toen van een capaciteit van 45% tot 50% van de precoronatijd. Dat lijkt veel, maar die toestellen zijn minder goed bezet dan normaal en de nieuwe lockdowns hebben het beeld verslechterd.


145 toestellen met vracht naar China

KLM had in december ook wel wat positieve ontwikkelingen te melden. De bestrijding van het coronavirus raakt in de westerse wereld op stoom en KLM en Schiphol spelen een rol in de opslag en de distributie van de vaccins. Luchtvaartkoepel IATA becijferde eerder al dat dit veel werk oplevert voor alle maatschappijen met een vrachtspecialisme.


De vrachtdivisie van KLM is bescheiden, maar doet het wel goed. De afgelopen jaren had moederbedrijf Air France-KLM het aantal vrachttoestellen in bezit gereduceerd maar in dit coronajaar is er opvallend veel vraag naar luchtvracht. Het gaat dan om medische zendingen, maar ook om elektronica of om onderdelen die essentieel zijn voor machinebouwers of andere sectoren.


Omdat er zoveel vraag naar vrachtcapaciteit was, vervoerde KLM ook veel pakketten en dozen in de cabine van een passagierstoestel. In totaal gingen er 145 vrachtvluchten zonder passagiers naar bestemmingen in China. Het maakte het verlies van 24 miljoen passagiers over heel 2020 natuurlijk niet goed.


Vakantieganger staat te popelen

Herstelt de luchtvaart als het negatief reisadvies is ingetrokken? KLM-topman Pieter Elbers is ervan overtuigd dat de Nederlandse vakantiegangers staan te popelen om weer het vliegtuig te nemen. Als het weer veilig is, trekken zij er massaal op uit.


Toch houden alle stakeholders voor de komende jaren rekening met lagere passagiersaantallen. Of het nu gaat om lobbygoep IATA, Schiphol Group of de Europese marktleider Lufthansa, allemaal verwachten ze dat het luchtverkeer pas rond 2024 weer de cijfers van recordjaar 2019 kan benaderen. De angst voor besmetting in het vakantieland moet verdwijnen en ook de zakenreiziger, die voor veel inkomsten zorgt bij KLM, zal moeten breken met de gewoonte om via videoconferenties zakelijke contacten te onderhouden.