KLM hervat vluchten naar Costa rica, nu reizigers daar weer welkom zijn

Bron: Luchtvaartnieuws


SCHIPHOL - KLM hervat de lijndienst tussen Schiphol en de Costa Ricaanse hoofdstad San Jose, nu het Midden-Amerikaanse land weer met open armen reizigers verwelkomt. Vanaf 26 november vliegt de maatschappij twee keer per week op de route met een Boeing 777-200ER.

Beeld KLM

Vóór de coronacrisis vloog KLM behalve op San Jose ook op Liberia in Costa Rica, maar die bestemming keert nog niet direct terug in het netwerk. Dat betekent dat de vluchten van en naar San Jose voorlopig in beide richtingen non-stop zijn. De vluchtduur bedraagt tien tot twaalf uur.


Costa Rica maakte onlangs bekend dat het de inreisrestricties afschaft: reizigers hoeven niet langer een negatief testresultaat aan te tonen of twee weken in quarantaine te gaan. Volgens de regering is uit onderzoek gebleken dat toerisme niet bijdraagt aan de verspreiding van het coronavirus.


Andere Europese luchtvaartmaatschappijen hervatten eveneens de vluchtuitvoering naar het land, dat bekend staat om de jungles en vulkanen. Zo doet Air France dat vanaf vandaag, zaterdag 31 oktober, en British Airways net als KLM vanaf 26 november.