KLM maaltijden - alleen nog vegatarische keuze in Economy Class binnen Europa

Bron: Insideflyer


Op KLM vluchten binnen Europa is er voortaan alleen nog maar een vegetarische keuze in Economy Class. Ook is er een vegaburger geïntroduceerd op vluchten vanuit Canada. In Europe Business Class zijn er nog wel maaltijden beschikbaar die vlees of vis bevatten.

Beeld: KLM

KLM Europa – Alleen nog vegetarische keuze

Het assortiment bestaat uit vegetarische wraps en sandwiches in Economy Class. Deze maaltijden bevatten geen vlees, maar kunnen wel dierlijke producten bevatten. Deze maaltijden zijn dus niet per definitie vegan. Met de keuze om vegetarische gerechten aan te bieden komt de luchtvaartmaatschappij tegemoet aan de toenemende vraag van passagiers naar alternatieven voor vlees. Ook draagt het op een positieve manier bij aan het milieu.


Op vluchten vanaf Vancouver en Toronto heeft KLM ook een vegaburger geïntroduceerd. Deze is alleen beschikbaar voor reizigers in de World Business Class. Op intercontinentale vluchten is er nagenoeg altijd ook een vegetarische keuze voor reizigers in Economy Class.


Vanwege het Coronavirus zijn er wel een aantal maatregelen genomen die ook invloed hebben op de maaltijden. Hierdoor krijg je op vluchten binnen Europa een box met een sandwich. In Business Class krijg je een box met ontbijt, lunch of diner. Deze is ontworpen door Marcel Wanders. Ook kan het voorkomen dat de vegaburger tijdelijk niet beschikbaar is op vluchten vanuit Canada.


Door de maatregelen is het tijdelijk ook niet mogelijk om speciale maaltijden aan te vragen. Normaliter kun je bijvoorbeeld vragen om een maaltijd op basis van een dieet of medische of religieuze redenen. Het is op dit moment niet duidelijk wanneer deze optie wel weer beschikbaar is. De laatste status kun je hier vinden.