KLM-personeel wapent zich tegen ’Tata-drama’

Bron: Telegraaf


Het KLM-personeel wil zich met Marjan Oudeman als nieuwe werknemers-commissaris wapenen tegen het verdwijnen van banen naar Frankrijk. Oudeman was eerder directeur bij Hoogovens, dat sinds 2007 in handen is van de Indiase staalreus Tata Steel.

KLM vreest voor verlies van de laatste zelfstandige beslissingsbevoegdheid. | FOTO ANP

De afgelopen tijd liep de spanning binnen de luchtvaartgroep Air France-KLM op omdat de Franse regering wil dat er zoveel mogelijk banen behouden blijven bij Air France. Bij KLM is men bang dat om die reden de bijl juist daar diep zal vallen, ondanks het loonoffer tot 20% in de komende vijf jaar.


„Mevrouw Oudeman heeft als voormalig Tata-directeur ervaring met de dynamiek die komt kijken met een buitenlandse moeder en heeft veel bestuurservaring. Wij zijn erg blij met de voordracht”, zegt bestuurder Dario Fucci van de ondernemingsraad van KLM tegen De Telegraaf.


Vorig jaar werd toenmalig Tata Steel IJmuiden-topman Theo Henrar ontslagen omdat hij het niet eens was met de strategie van de buitenlandse moeder. Dat ontslag sloeg ook bij KLM in als een bom, omdat het kabinet er het jaar ervoor aan te pas had moeten komen om topman Pieter Elbers van KLM herbenoemd te krijgen.


Protest

Ook was er in IJmuiden protest omdat er in Nederland banen geschrapt moesten worden, terwijl de Britse zuster in zwaar weer verkeerde. De situatie bij Air France en KLM lijkt daar enigszins op: bij Air France is sprake van een tijdelijk loonoffer en zijn vooralsnog minder banen geschrapt dan bij KLM. Topman Ben Smith van moeder Air France KLM wil werk maken van de ’integratie’, waar de Nederlandse vakbonden beducht voor zijn.


In de raad van commissarissen van KLM zitten vijf toezichthouders namens het ’Franse kamp’, onder wie ook topman Ben Smith. Vakbonden van KLM vinden deze dubbelfunctie ongewenst, maar deze kwam er twee jaar geleden na een harde strijd toch.


Bonus van €2 miljoen

In hoeverre komt Oudeman straks voor KLM op? „Een goede commissaris dient toezicht te houden en het beste met KLM voor te hebben. Dus ze is geen zetbaas vanuit Parijs”, zegt Fucci desgevraagd. De ondernemingsraad van KLM nam twee weken geleden hard stelling tegen de variabele beloning van €2 miljoen die Smith over 2020 toegekend heeft gekregen, ondanks het feit dat de luchtvaartcombinatie technisch failliet is. Het politieke draagvlak voor KLM is in Nederland daar verder mee ondermijnd. Deze week heeft de Tweede Kamer aandeelhouder minister Hoekstra op pad gestuurd richting Parijs om de bonus van tafel te krijgen. Mocht dit niet lukken, dan komt een kapitaalversterking van KLM in gevaar.


Routes

De komende tijd volgt een nieuw gevecht binnen de luchtvaartcombinatie om de routes en de frequenties, omdat KLM en Air France in de huidige markt min of meer concurrenten in eigen huis zijn. Topman Ben Smith wil de zeggenschap over vloot en netwerk helemaal naar zich toe trekken, iets waar KLM op tegen is, uit vrees voor verlies van routes en daarmee ook banen.


Marjan Oudeman is onder meer commissaris bij Aalberts Industries en kent KLM’s president-commissaris Cees ’t Hart via de jury van de management-talentenjacht Young Captain Award. Twee jaar geleden werd ze door het ministerie van Economische Zaken ingehuurd om de toekomst van de postmarkt te onderzoeken. Daaruit kwam naar voren dat er één postbedrijf moest komen, maar deze conclusie werd niet door de Autoriteit Consument & Markt onderschreven.