KLM sluit NDC-deal met Amadeus

Bron: Luchtvaartnieuws


SCHIPHOL - KLM heeft een langverwachte NDC-deal gesloten met Amadeus. Daardoor kunnen (zaken)reisagenten tickets en aanverwante diensten van Air France-KLM boeken via de systemen van Amadeus. Het aanbod moet in de eerste helft van 2021 volledig beschikbaar zijn.

Bron: KLM

De afgelopen jaren heeft Air France-KLM samengewerkt met Amadeus om haar NDC-diensten beschikbaar te stellen via het Amadeus Travel Platform. De belangrijkste bookingflow van shop, order, pay is al geïntegreerd, wat betekent dat reisagenten vanaf eind dit jaar via NDC op het platform kunnen boeken. De volledige integratie met servicemogelijkheden zal naar verwachting in de eerste helft van 2021 voltooid zijn.


Om toegang te krijgen tot de NDC-content van Air France-KLM moeten reisagenten bilaterale overeenkomsten sluiten met Air France-KLM en Amadeus. Afhankelijk van deze overeenkomst bestaat de mogelijk dat er een toeslag van enkele euro's in rekening wordt gebracht.


Distributiestrategie Pieter Bootsma, Chief Revenue Officer bij Air France-KLM, zegt blij te zijn dat de NDC-content van de luchtvaartonderneming binnenkort via het Amadeus-platform toegankelijk zal zijn voor reisagenten. "Deze overeenkomst is een belangrijke stap in onze distributiestrategie, die ons bestaande NDC-distributienetwerk aanvult, met name voor reisagenten met een hoger serviceniveau, zoals zakenreisbureaus.”


Volgens Bootsma is NDC een belangrijke innovatie voor Air France-KLM omdat het klanten de mogelijkheid biedt om te profiteren van aantrekkelijkere en meer op maat gemaakte aanbiedingen, zoals continue prijsstelling en bundels op maat.


Reisagenten kunnen Air France-KLM-content zoeken, vergelijken, boeken en onderhouden in een samengevoegd display door middel van oplossingen als Travel API of Selling Platform Connect. Amadeus zal ook zakelijke reizigers in staat stellen om via NDC te boeken via cytric Travel & Expense.


Toegevoegde waarde Decius Valmorbida, President Travel Unit van Amadeus, spreekt van "een belangrijke stap" om het gebruik van NDC-content op grote schaal mogelijk te maken. “Dit getuigt van zowel de kracht van onze technologie als van onze gezamenlijke aanpak, aangezien we een duurzaam kader bouwen dat van toegevoegde waarde is voor luchtvaartmaatschappijen, reisverkopers en de reiziger, om de visie van de industrie op moderne retailing te realiseren.”