KLM steeds meer onder vuur

Bron: Telegraaf AMSTELVEEN - ANVR-reisorganisaties als Corendon bereiden een formele klacht in Brussel voor, nu KLM met het leningenpakket van €3,4 miljard van overheid en banken de verkoop van eigen ’pakketvakanties’ een enorme lift wil geven. De Telegraaf onthulde maandag dat ’KLM Holidays’ de Nederlandse touroperator top-3 als doel heeft.

Beeld: ANP / HH

Vorig jaar ging ’Transavia Holidays’ KLM al voor in coronatijd, tot onvrede van reisbureaus. Beide vliegmaatschappijen behoren tot de Air France KLM Groep. „De staatsleningen zijn bedoeld om het netwerk van KLM op Schiphol in stand te houden, niet om extra te concurreren met de reisindustrie, die het al zwaar genoeg heeft. Wij worden aangevallen met geld van de overheid. Dat is oneerlijk”, meent Corendon-baas Steven van der Heijden. Volgens hem mag KLM volgens de Europese regels voor noodhulp nu niet agressief aan commerciële expansie doen, zeker als het geen kernactiviteiten zijn.


Mededingingsadvocaat Joost Fanoy (BarentsKrans) wijst op de KLM/Transavia-dominantie als het gaat om vliegtuigstoelen op vakantievluchten. „Als zo’n positie zou worden misbruikt voor de verkoop van eigen pak-ketreizen, kan dat een ongelijk speelveld met touroperators creëren. Dat mag niet. Als KLM op die manier marktaandeel in vliegvakanties wil winnen ten koste van reisorganisaties, kan er sprake zijn van oneerlijke concurrentie.”


Reisrechtjurist Frans de Bray vindt de KLM-houding erg vreemd. „Ongelooflijk dat ze in deze omstandigheden de online afhandelaar Airtrade overnemen voor hun ambitie als touroperator. Terwijl ze overeind worden gehouden met belastinggeld. Dat lijkt me verboden.” Het ministerie van Financiën laat weten dat „het aan KLM is om te investeren in betere bedrijfsvoering.”


Prijsvechtersparadijs

KLM stelt dat die investeringen worden gerechtvaardigd door besparingen op andere gebieden. „Met de banken en het ministerie is afgesproken dat KLM zelf de bedrijfseconomische afweging mag maken.” KLM benadrukt een netwerkmaatschappij te blijven. Voor de coronacrisis ontwikkelde Schiphol zich tot een prijsvechtersparadijs, waarbij schaarse capaciteit werd gebruikt voor verbindingen die al in het netwerk van Schiphol zitten. „Onze klandizie heeft altijd bestaan uit zakenreizigers, vrijetijdspassagiers en vracht. De touroperatingtarieven, -voorwaarden en -beschikbaarheid zijn voor alle touroperators waar KLM zaken mee doet gelijk. Dat geldt dus ook voor KLM Package Deals”, aldus de luchtvaartmaatschappij.


De overname van Air Trade is door KLM getoetst op met mededingingsaspecten, aldus de zegsvrouw. Het ministerie van Financiën zegt in een reactie dat het geen rol heeft bij de investering van KLM. „Om de bedrijfsvoering te verbeteren, heeft KLM binnen de afspraken van het steunpakket wel de ruimte om dit soort investeringen te doen.”