KLM vanaf 8 november naar Brandenburg, Brussels Airlines een dag later

Bron: Zakenreis


BERLIJN - Na bijna een decennium vertraging door constructie- en brandveiligheidsproblemen, wanbeleid en corruptie gaat Berlijn Brandenburg aanstaande zaterdag eindelijk open. Met een simultane landing van een Lufthansa- en een EasyJet-vliegtuig wordt de nieuwe luchthaven officieel in gebruik genomen. Kort daarna volgen de eerste reguliere vluchten.

Foto: Berlin Airport

Nog diezelfde dag, 31 oktober, landen de eerste reguliere vluchten van EasyJet. Op zondag 1 november vertrekken de eerste vluchten van die prijsvechter, net als van Turkish Airlines en Qatar Airways. In de loop van volgende week volgen verschillende andere budgetmaatschappijen, zoals Eurowings, Ryanair en Vueling, Sunexpress en Sundair.


De meeste legacy carriers maken als laatste de overstap naar Berlijn Brandenburg, namelijk in het weekend van 7 en 8 november. De oude Berlijnse luchthaven Tegel sluit dan de deuren. Zo landen de eerste reguliere vluchten van Lufthansa op zaterdag 7 november, van KLM op zondag 8 november en van Brussels Airlines op maandag 9 november.


Overigens is het nu al mogelijk om in een vlucht naar BER te stappen (de code van Berlijn Brandenburg), maar dan vlieg je naar het voormalige Schönefeld. Sinds afgelopen weekend is die luchthaven omgedoopt tot Terminal 5 van Berlijn Brandenburg. Het echt nieuwe deel van luchthaven, dat dus zaterdag geopend wordt, heet Terminal 1. Later volgt nog de opening van Terminal 2.