KLM vervoert 1,3 miljoen gezichtsmaskers op passagiersstoelen

Bron: Zakenreis


KLM-topman Pieter Elbers vloog gisteren mee met een speciale vrachtvlucht naar China, de 100ste zogeheten Cargo-in-Cabin vlucht van KLM. Op de terugvlucht zaten geen passagiers op de stoelen, maar 700 dozen gevuld met 1,3 miljoen gezichtsmaskers.

Beeld: Zakenreis

Elbers (foto), die afgelopen week precies zes jaar geleden werd aangesteld als CEO van KLM, deelt zijn enthousiasme op social media. “Goh, wat ben ik dankbaar om deel uit te maken van KLM. Acht maanden lang vechten we tegen Covid-19. In die periode hebben we talloze initiatieven en acties ondernomen. Elke keer als ik mee doe met zo’n initiatief, ben ik blij met mijn gepassioneerde collega’s.”


Een Boeing 747 Combi vloog in 25 uur naar Shanghai en terug, volgeladen met 50 ton aan medische apparatuur waaronder – in één uur geladen op de passagiersstoelen – 700 dozen met 1,3 miljoen gezichtsmaskers voor Nederland en andere Europese landen.


“Het was geweldig om de inzet, creativiteit en professionaliteit van het team uit zowel Amsterdam als China te zien,” zegt Elbers. “Dit geweldige out-of-the-box concept symboliseert de veerkracht en het teamwork van KLM. De weg naar herstel is lang, moeilijk en niet lineair. Daarom moeten we prestaties koesteren en de teaminspanningen erkennen. Dit was de 100e Cargo-in-Cabin vlucht waarvan 75 naar Shanghai. Zeker een prestatie!”