Luchtvaartallianties gezamelijk op de bres voor vliegreizen

De drie grote luchtvaartallianties oneworld, SkyTeam en Star Alliance, hebben gezamenlijk een video uitgebracht om te benadrukken dat reizen met het vliegtuig door de genomen hygiëne- en veiligheidsmaatregelen veilig is. In de video geven de allianties weer wat reizigers tijdens hun reis kunnen verwachten.


De maatregelen die getoond worden zijn onder meer het dragen van een mondkapje en de implementatie van de HEPA-luchtfilters aan boord. Die deeltjesluchtfilter verwijdert 99,9 procent van alle bacteriën in de lucht.

Ook delen de allianties in de video mee dat plekken waar veel mensen bij elkaar komen, zoals bij check-in balies en aan boord van het vliegtuig, grondig gereinigd worden om zo de gezondheidsrisico’s tijdens de reis zoveel mogelijk te beperken.

“We zijn verheugd om met meerdere belanghebbenden in de branche deze gezamenlijke boodschap af te geven”, zegt Jeffrey Goh, CEO van Star Alliance. “We willen klanten de gemoedsrust geven dat de gezondheid, hygiëne en veiligheid hoog in het vaandel staan binnen de luchtvaartsector.“

Bekijk hieronder de videoboodschap van de luchtvaartallianties.