Man aangehouden voor bommelding Schiphol, niets aangetroffen in vliegtuig

Bron: Telegraaf


SCHIPHOL - De man die in Haarlem is opgepakt wegens de verdachte situatie op Schiphol is aangehouden in verband met een bommelding voor een vliegtuig. De Koninklijke Marechaussee heeft niets gevonden in het vliegtuig dat woensdagmiddag werd ontruimd na een bommelding. Het vliegtuig is in het begin van de avond weer vrijgegeven. Ook zijn de afzettingen op het vliegveld opgeheven, die eerder waren ingesteld wegens het onderzoek.

Beeld: INTER VISUAL STUDIO

De marechaussee doet verder geen hierover mededelingen over de arrestatie. Ook de bestemming van het toestel is niet bekendgemaakt.


Na een melding van een ’verdachte situatie’ aan boord van het vliegtuig, werd het toestel ontruimd en moesten alle passagiers het toestel verlaten. Niemand raakte gewond. Een gedeelte van de D-pier van Schiphol was ook enige tijd afgesloten in verband met het onderzoek.


GRIP2-melding

Eerder meldde de Veiligheidsregio Kennemerland dat hulpdiensten waren uitgerukt om assistentie te verlenen aan de politie. Er werd een zogeheten GRIP2-melding gedaan waarbij meerdere hulpdiensten uitrukten.


Het incident had geen gevolgen voor het overige vliegverkeer. Er waren alleen enkele gatewijzingen, zei een woordvoerder van Schiphol. De enkele vertraging die er wel was, werd veroorzaakt door mist.