Na KLM redt kabinet luchtvaartmaatschappij Sint Maarten van ondergang

Bron: FD


Na KLM redt het kabinet-Rutte een tweede luchtvaartmaatschappij van de ondergang. Het kabinet neemt namelijk maatregelen om Winair, de luchtvaartmaatschappij van Sint Maarten, overeind te houden. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat donderdag in een brief aan de Tweede Kamer bekendgemaakt.

Beeld: ANP/HH

Winair is de enige luchtvaartmaatschappij die verbindingen onderhoudt met alle zes de Caribische delen van het Koninkrijk, en de enige die een reguliere verbinding onderhoudt met Sint Eustatius en Saba.


Coronacrisis

Maar de luchtvaartmaatschappij is door de coronacrisis in financiële problemen geraakt. Er zijn geen inkomsten meer en de kosten lopen grotendeels door.


De minister-president van Sint Maarten heeft Den Haag daarom om financiële steun gevraagd om een regelmatige luchtverbinding tussen Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba in stand te houden.

Inwoners van de Caribische delen van het Koninkrijk moeten volgens het kabinet in staat zijn om van- en naar hun eiland te reizen. Hoewel de pandemie op dit moment van mensen vraagt om reisbewegingen te beperken, zijn er tal van situaties waarbij personenvervoer noodzakelijk is.


Ziekenvervoer

Dat is het geval bij ziekenvervoer, vervoer van studenten, of andere noodzakelijke reizen. Bovendien is de bereikbaarheid van de eilanden essentieel voor het vervoer van goederen, post en de toekomstige verspreiding van vaccins die mensen tegen covid-19 moeten beschermen.


Ook na het coronatijdperk, wanneer er weer vrijelijk door inwoners en toeristen kan worden gereisd, is het volgens het kabinet-Rutte noodzakelijk om de genoemde verbindingen in stand te houden. Goed bereikbare eilanden dragen bij aan een spoedig herstel van de toerismesector, en daarmee aan de economie op de eilanden, aldus het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in de brief.


Hypothecaire lening

De steun aan Winair behelst een hypothecaire lening van $3 mln (circa €2,7 mln), met als onderpand het luchthavengebouw van Winair. De lening wordt deels gefinancierd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en deels door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.


Belangrijkste voorwaarde voor de lening is dat Winair gedurende de looptijd van de financiële steun (18 maanden) de luchtverbinding tussen de eilanden Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba in stand houdt. Daarbij moeten, zodra de covid-inreisbeperkingen zijn opgeheven, minimaal twee vluchten per dag plaatsvinden.


Geen bonussen

Een andere eis van Den Haag is dat Winair geen bonussen uitkeert aan bestuurders of commissarissen en geen winst of dividend uitkeren aan haar aandeelhouders zolang de steun niet is terugbetaald.