Nieuwe bestemmingen Wizz Air vanuit Eindhoven

Bron: Inside Flyer


Het Hongaarse Wizz Air breidt opnieuw uit in Eindhoven. De low cost carrier stelt inmiddels zelfs de snelst groeiende Europese airline van Europa te zijn. Vanaf juni komt er in Eindhoven onder andere Banja Luka in Bosnië-Herzegovina bij. Wizz Air zet hiervoor de Airbus A321 in.

Beeld: overgenomen van Inside Flyer

Eindhoven Airport

Wizz Air is al lange tijd aanwezig op Eindhoven Airport. Het is overigens ook de enige luchthaven die de Hongaarse airline in Nederland aandoet. Normaliter zijn er meer dan 25 (seizoens)bestemmingen beschikbaar. Maar tijdens de pandemie wordt periodiek bekeken welke bestemmingen mogelijk zijn.


Nieuwe bestemmingen

Vanuit Eindhoven heeft Wizz Air enkele nieuwe bestemmingen bekendgemaakt. Allereerst is dat Banja Luka in Bosnië-Herzegovina. Maar je kunt vanuit Eindhoven ook naar Sarajevo vliegen. In Bulgarije is Burgas erbij gekomen, een kustplaats aan de Zwarte Zee. In Moldavië kun je vanuit Eindhoven ook nog naar Chisinau vliegen. Overigens bedient Wizz Air ook enkele bestemmingen die het Roemeense Blue Air vanuit Amsterdam aanbiedt. Een voorbeeld is Cluj-Napoca in Roemenië.


Airbus A320 en A321

De airline vliegt met een vloot van meer dan 100 Airbus toestellen. Je vindt er bijvoorbeeld de Airbus A321(neo) en de A320(neo). Sinds een tijdje vliegt Wizz ook vanuit Abu Dhabi met de nieuwste Airbus A321neo. Wizz vliegt alleen met Economy cabines. Er zijn wel zogenaamde ‘Premium seats’ beschikbaar met extra beenruimte. Hiervoor dien je uiteraard wel bij te betalen.