Nieuwe Privium-lounge in Schengengebied Schiphol open

Bron: Luchtvaartnieuws


SCHIPHOL - Op Schiphol heeft dinsdag de nieuwe Privium ExpressLounge voor het eerst de deuren geopend. Daarmee hebben Privium Plus-leden voor het eerst ook in het Schengengebied toegang tot een lounge. De Privium ExpressLounge is dagelijks open van 6.30 uur tot 13.00 uur.

Foto: Schiphol

In de Privium ExpressLounge kunnen Privium Plus leden nog even werken, ontspannen of een kop koffie drinken. De lounge is te vinden na de security op de tweede verdieping van Lounge 1, aan het begin van de D-pier.


Het is de derde Privium-lounge op Schiphol, naast de ClubLounge tussen Vertrekhal 1 en 2 en de airside ClubLounge op de Holland Boulevard. Laatstgenoemde lounge ondergaat momenteel een verbouwing en gaat in november weer open.


Het food & beverage assortiment is in de nieuwe lounge beperkter dan in de Privium ClubLounge, aangezien het op dit moment niet mogelijk is een volwaardige keuken in deze lounge in te richten. Ook zijn in de lounge geen sanitaire voorzieningen.


In de Privium-lounges zijn coronamaatregelen van kracht. In het geval het maximumaantal toegestane personen is bereikt wordt geen toegang meer verleend. Onderstaand filmpje toont hoe het er nu aan toe gaat in de Privium-lounges: