Nippon Express breidt Europese activiteiten uit bij Schiphol

Bron: Transport Online


HOOFDDORP/NIEUWKUIJK - Nippon Express, één van de top 10 wereldspelers in de logistieke sector, breidt uit in Nederland. In Hoofddorp, op steenworp afstand van Schiphol, wordt een nieuw logistiek centrum ontwikkeld van in totaal 12.515 m². Nippon Express verwacht het gebouw in juni 2021 te betrekken. Hercuton uit Nieuwkuijk heeft opdracht gekregen om het gebouw turn-key te realiseren.

Beeld: Transport Online

De nieuwbouw is ontworpen door m. architects en bestaat uit een bedrijfshal met 17 docks en een kantoor van 2.649 m². Daarnaast wordt een parkeergarage gerealiseerd van vier lagen met ruimte voor 163 auto’s en een fietsenstalling. VB Vastgoed Management verzorgt het bouwmanagement. Het slaan van de eerste paal zal in week 36 plaatsvinden. De oplevering staat gepland in juni 2021.


BREEAM Excellent

Nippon Express heeft voor de nieuwbouw een BREEAM Excellent duurzaamheidsambitie. Het gebouw wordt dan ook energieneutraal (Energieprestatie 0.00) en verwarmd door middel van een warmtepomp (gasloos). Andere maatregelen zijn onder andere de toepassing van grote glasoppervlakken, waardoor een hoge daglichttoetreding in het kantoor bereikt wordt.


Ook zorgt een goede klimaatinstallatie voor een hoge mate van thermisch binnencomfort in zomer- en wintersituatie.


Daarnaast worden er hoogwaardige LED-verlichting en verlichtingswaarden gebruikt zowel binnen als buiten het gebouw.