Onderhoud op Schiphol: Polderbaan en Kaagbeen een week dicht

Bron: Luchtvaartnieuws


SCHIPHOL - De Polderbaan en de Kaagbaan op Schiphol gaan de komende maand beide een week dicht. De start- en landingsbanen, de meest gebruikte op de luchthaven, ondergaan het jaarlijkse reguliere onderhoud. De werkzaamheden starten maandagochtend aan de Polderbaan.

Beeld: Schiphol

Van beide start- en landingsbanen wordt de bovenste laag van het asfalt vervangen en markering waar nodig hersteld. Ook wordt de hemelwaterafvoer schoongemaakt en geïnspecteerd, bekabeling en elektra gecontroleerd en omliggende grasvelden gemaaid. De werkzaamheden vinden 24 uur per dag plaats.


De onderhoudswerkzaamheden aan de Polderbaan vinden plaats van maandagochtend 31 augustus tot en met zaterdagmiddag 5 september. Tijdens dit onderhoud wordt meer vliegverkeer op de Zwanenburgbaan verwacht. Ook kan de Buitenveldertbaan vaker worden ingezet, zo meldt Schiphol.


De Kaagbaan wordt van maandagochtend 21 september tot en met zaterdagavond 26 september onder handen genomen. Tijdens dit onderhoud wordt er meer landend vliegverkeer op de Aalsmeerbaan en Zwanenburgbaan verwacht. Voor het startend verkeer wordt er meer gebruik gemaakt van de Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan en Zwanenburgbaan