Op Schiphol heeft (bijna) niemand een vrolijke boodschap voor de koning

Bron: AD


Of het nou de schoonmaker, taxichauffeur, cateraar of beveiligingsmedewerker is, ze hebben allemaal dezelfde boodschap voor koning Willem-Alexander: ze missen de reizigers op Schiphol. Reizigers die tot half maart voor veel werk zorgden, maar in deze coronatijd is niets meer zeker. 

De koning in gesprek met onder meer medewerkers van de bagage-afhandeling. © ANP

De koning sprak vrijdagmiddag tijdens een werkbezoek aan de luchthaven met meer dan tien mensen die voor hun werk afhankelijk zijn van Schiphol. Ook al is het vliegverkeer weer enigszins op gang gekomen, het aantal passagiers stelt nog steeds weinig voor. Het gevolg is dat er alleen al bij de Schiphol Group honderden banen verdwijnen. 


Maar ook Sohib Malik moet vrezen voor zijn job. Hij werkt al zeven jaar als taxichauffeur en moet het vooral hebben van ritten van en naar de nationale luchthaven. Rustig staat hij Willem-Alexander te woord op de taxistandplaats waar om het hoekje twee toeristen een jointje roken, die na aankomst van de koning en zijn gevolg toch maar een ander plekje opzoeken. ,,In juli dacht ik even dat het snel beter ging en kregen we meer klandizie, maar de afgelopen weken is het weer ingestort. Zeker toen een vakantieland als Spanje naar code oranje ging, zag je het aantal reizigers snel afnemen. Ik zit nu met 95 procent omzetverlies, dat is niet lang meer vol te houden’’, aldus de zelfstandig ondernemer. 


Werkverdeling

De taxichauffeur rijdt nog maar één keer per twaalf dagen naar Schiphol. ,,Als we hier elke dag met z'n allen staan, is er helemaal geen werk. We hebben afspraken over de verdeling gemaakt.’’ De koning probeert Malik op te vrolijken met de opmerking dat er onderling in ieder geval goede werkafspraken mogelijk zijn, maar de chauffeur blijft pessimistisch. ,,Het zijn ongekende tijden en niemand weet hoe het afloopt.’’


Willem-Alexander, geassisteerd door Schiphol-topman Dick Benschop, loopt in snel tempo verschillende afdelingen af. Af en toe moet het mondkapje op. In zijn geval geen stoffen exemplaar, maar eentje voor eenmalig gebruik. Sommige reizigers klappen zelfs als de koning - één hand standaard in de linkerbroekzak - passeert. Een selfie met de majesteit is, coronatechnisch, even uit den boze. Willem-Alexander wil voorkomen dat er weer reuring ontstaat als hij, zoals in Griekenland, niet op 1,5 meter afstand poseert. 


Nieuwe manier

Hij vraagt aan de medewerkers niet alleen hoe ze de coronaperiode doormaken, maar ook of de genomen veiligheidsmaatregelen afdoende zijn. Dat laatste is het geval, maar durf maar eens wat anders te zeggen met grote baas Benschop die meeluistert. Al geeft de Schiphol-ceo zelf ook toe dat het in het begin zoeken was naar de nieuwe manier van werken. 


Als laatste praat Willem-Alexander met Hans Spelde, als cateraar werkzaam voor KLM. Na afloop is Spelde erg te spreken over de vragen van de koning. ,,Hij is oprecht belangstellend. Bij hem is het niet gespeeld, dat merk je gewoon. Gelukkig kon ik hem ook wat positief nieuws brengen, want wij krijgen het als cateraars wel steeds drukker doordat er meer vluchten zijn. Niet dat die vluchten vol zitten, maar ze moeten toch worden bevoorraad.’’ 


De KLM’er is de koning al vaker tegengekomen tijdens het werk. ,,Hij vliegt af en toe voor KLM en dan zie je hem opeens de cockpit ingaan. Dat blijft bijzonder.’’ Of hij nog speciale cateringwensen heeft? ,,Nee hoor, nooit iets van gemerkt.’’