Piloten KLM in crisissfeer bijeen

Bron: Telegraaf


AMSTERDAM - De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers heeft nog altijd geen overeenstemming op hoofdlijnen met KLM inzake het loonoffer dat nodig is om voor staatssteun in aanmerking te komen. Maandagmiddag worden de vliegers bijgepraat over ’de ontstane situatie’, aldus de VNV in een brief aan leden.

KLM moeten voor 1 oktober laten weten hoet het 15% op de kosten bespaart. | Beeld: ANP/HH

„Het afgelopen weekend is ingegaan zonder uitzicht op een akkoord, terwijl de deadline van 1 oktober nadert”, zo valt te lezen. Minister Hoekstra heeft de KLM-directie voor de taak gesteld om tot een kostenverlaging van 15% te komen, als voorwaarde van een leningenpakket van €3,4 miljard om de coronacrisis te overleven. Donderdag moet er iets liggen in Den Haag. De VNV meldt in een reactie aan De Telegraaf dat de leden ’continu’ geïnformeerd worden sinds de coronacrisis is losgebroken. Tot nu toe kwamen de vliegers niet met een concreet voorstel voor inleveren over de brug.


Nivellering

Onderdeel van die kostenverlaging is loonoffer voor het personeel, waarbij de hogere inkomens meer moeten inleveren dan de lagere. Deze politieke nivelleringseis is zeer slecht gevallen bij een aantal KLM-vakbonden, omdat ze vinden dat de politiek daarmee op hun stoel is gaan zitten. De vakbonden hebben dit aangekaart bij de Europese Commissie.


Zondagavond meldden vakbonden NVLT, VKP en CNV dat ze een voorstel bij de KLM-directie hebben neergelegd. Ze willen ’alles op alles’ zetten om de reddingsboei van de overheid te pakken. Hun voorstel komt in grote lijnen neer op een kaasschaaf over toekomstig loon. Modale inkomens worden ontzien, en de inkomens daarboven leveren hun bijdrage door af te zien van een beloofde loonsverhoging in 2020 en 2021 en eventueel een nullijn in 2022. Pas daarna willen de bonden praten over een ingreep in de eindejaarsuitkering. Elk ’domein’ , dus grond, cockpit en cabine, moet volgens insiders ongeveer €60 miljoen bijdragen.


Overlevingsmaatregelen

„We moeten wel, anders ziet het er slecht uit, dit zijn geen normale onderhandelingen maar overlevingsmaatregelen. We willen alleen wel dat deze maatregelen gelden voor de looptijd van de lening”, zegt voorzitter Rob Swankhuizen van de Nederlandse Vereniging van Luchtvaarttechnici. De vraag is of dat voldoende is voor minister Hoekstra, want tijdelijk afzien van loon leidt op termijn niet tot een structurele verlaging van de loonsom.


FNV meldde vrijdag dat men zich niet kan vinden in het inleveren van toekomstig loon. De vakbond vindt dat de modale inkomens geen offer hoeven te brengen, zoals de wens is van de Tweede Kamer. Het ministerie van Financiën heeft in augustus echter gemeld na een gesprek met FNV dat de KLM-directie aan zet is.


Zonder de beloofde financiering gaat KLM daadwerkelijk failliet, en daarmee een van de grootste particuliere werkgevers is van Nederland. De luchtvaartmaatschappij gaat een moeilijke winter tegemoet, waarbij slechts 55% van de normale capaciteit gevlogen gaat worden. In totaal verdwijnen er 5000 banen, waarvan 1500 gedwongen.