Piloten KLM willen niet buigen voor minister Hoekstra

Bron: Telegraaf


AMSTERDAM - Pilotenvakbond VNV lijkt niet te willen tekenen voor een langer loonoffer, zoals dat door minister Hoekstra (Financiën) is geëist. In een brief aan leden stelt de VNV dat het akkoord met de KLM-directie van 1 oktober wat hen betreft bindend is. Zaterdag bevestigde VNV met vakbond FNV niet akkoord te gaan met de overeenkomst om ze zich te committeren aan vijf jaar loonmatiging.

Beeld: Telegraaf

Zonder deze extra clausule dreigt KLM het leningpakket van €3,4 miljard van Staat en banken niet te ontvangen. Zonder deze financiering gaat KLM failliet.


Op 1 oktober kwamen de KLM-directie en de vakbonden tot afspraken voor een loonoffer, met looptijden van anderhalf tot twee jaar. Daarbij wordt tot 20% aan arbeidsvoorwaarden ingeleverd. De looptijd van leningen is vijf jaar.


Hoewel het ministerie en KLM in voortdurend contact staan, gaf Hoekstra donderdag richting KLM aan dat de looptijd van de nieuwe afspraken te kort was. Dit zorgde vrijdag voor een crisissfeer bij KLM, omdat de minister de vakbonden al weken eerder terug had kunnen sturen naar de onderhandelingstafel.


Extra eis

De piloten geven in de brief aan dat ze de eis van Hoekstra onverstandig vinden, gezien onzekere en grillige luchtvaartsector. Juist Hoekstra brengt de toekomst van KLM in gevaar door zijn aanvullende eis, omdat er vertraging ontstaat in het verlenen van de steun, zo stelt de VNV.


FNV Cabine, CNV en FNV Grond beraden zich nog. FNV-voorman Zakaria Boufangacha viel op twitter over de passage van ’dankbaarheid’ richting de overheid die in clausule is opgenomen. „Dit deugt niet. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd.”


Er zijn vakbonden die al wel aangegeven hebben dat de aanvullende overeenkomst zullen tekenen, onder meer cabinebond VNC, Vereniging KLM Professionals, de Nederlandse Vakbond van Luchtvaarttechnici en vakbond De Unie. Die laatste is het er niet mee eens, maar tekent toch.


„We weten niet eens of we Kerstmis kunnen vieren, laat staan overzien waar we over 2,5 jaar zijn. Maar we willen de banen van de KLM’ers niet in gevaar brengen en aan tafel blijven zitten in het machtsspel tussen Air France en KLM. Het personeel wordt nu voor het blok gezet, terwijl Hoekstra vergeet wat zijn oorspronkelijke missie in Parijs was”, zegt voorzitter Reinier Castelein zaterdag tegen De Telegraaf.


Franse actie

Minister Hoekstra is vorig jaar aandeelhouder geworden van Air France KLM om het belang van Schiphol en het routenetwerk van KLM te borgen. Maar door corona is de dynamiek binnen de luchtvaartcombinatie veranderd. De Franse minister van Transport stelde donderdag dat binnenkort knopen doorgehakt moeten worden over de integratie van KLM en Air France.


Dit gaat zeker ten koste van banen en routenetwerk in Nederland, terwijl minister Hoekstra wel de portemonnee zou moeten trekken om mee te doen in een aandelenemissie in Air France KLM. Daar wordt achter de schermen aan gewerkt. Air France KLM moet nieuw kapitaal ophalen, omdat het bedrijf technisch failliet is.


Vrijdag werd bij de presentatie van de kwartaalcijfers bekendgemaakt dat er extra geld nodig is om de komende maanden door te komen.