Prijsvechter Blue Air voor het eerst naar Schiphol

Bron: Luchtvaartnieuws


SCHIPHOL - Blue Air voerde vrijdag de eerste lijnvlucht uit tussen Boekarest en Schiphol. De Roemeense luchtvaartmaatschappij concurreert daarmee met KLM en Tarom. “Er is ruimte voor een prijsvechter op deze route”, zegt Chief Commercial Officer Krassimir Tanev tegen deze site. 

Foto: Reismedia

Volgens Tanev mikt Blue Air op diverse doelgroepen. “Er wonen veel Roemenen in Nederland, en daarnaast is Boekarest een interessante toeristische en zakelijke bestemming.”


Hij noemt het ongelukkig dat de Roemeense overheid juist deze week de inreisrestricties voor diverse Europese landen, waaronder Nederland, aanscherpte. Wie het land in wil moet twee weken in quarantaine, of kan – met een recente negatieve PCR-test – maximaal drie dagen blijven.


Op de route tussen Boekarest en Schiphol, die vijf keer per week wordt aangeboden, zet Blue Air een Boeing 737-800 in, die plaats biedt aan 189 passagiers.


Voor Blue Air is het niet de eerste keer dat er een lijndienst naar Nederland wordt gestart: tussen april 2005 en oktober 2006 was de prijsvechter actief op Maastricht Aachen Airport. “We willen ons nu meer richten op grote internationale luchthavens.”


Overigens waren er al eerder toestellen van Blue Air op Schiphol te zien: de luchtvaartmaatschappij verhuurde in het verleden enkele toestellen aan LOT en TUI fly.