Qatar Airways vliegt KLM voorbij

Bron: Marketingtribune


Qatar Airways breidt het netwerk uit naar meer dan 90 bestemmingen en hervat de vluchten naar Amman, Entebbe, Hanoi, de Seychellen, Windhoek en Yerevan. Het netwerk van de luchtvaartmaatschappij is sinds het begin van de pandemie nooit onder de 30 bestemmingen gezakt en lijkt daarmee KLM het nakijken te geven.

Beeld overgenomen van Marketingtribune

Qatar Airways blijft naar eigen zeggen de luchtvaartindustrie leiden en biedt meer wereldwijde connectiviteit dan eender elke andere airline.De hervatting van de vluchten naar Amman, Entebbe, Hanoi, de Seychellen, Windhoek en Yerevan en de lancering van nieuwe vluchten naar Accra zullen het wereldwijde netwerk van de luchtvaartmaatschappij tegen midden oktober meer dan verdrievoudigen. Ook zijn er verschillende nieuwe bestemmingen gelanceerd, waaronder Accra, Brisbane en Cebu.


"We hebben tijdens deze pandemie meer internationale passagiers thuisgebracht dan om het even welke andere luchtvaartmaatschappij"

Akbar Al Bakar, Group CEO van de Qatar Airways Group: ‘Door tijdens de pandemie te blijven vliegen terwijl anderen stopten, hebben we het vertrouwen van de passagiers gewonnen als een luchtvaartmaatschappij waar ze kunnen op rekenen. We hebben tijdens deze pandemie meer internationale passagiers thuisgebracht dan om het even welke andere luchtvaartmaatschappij en omdat de inreisbeperkingen minder streng zijn, blijven we gefocust op onze fundamentele missie om passagiers veilig en betrouwbaar over de hele wereld te vervoeren. Er zijn nog steeds miljoenen mensen die niet herenigd konden worden met hun vrienden en familie en het is hartverwarmend om te weten dat ons groeiende netwerk hen de mogelijkheid biedt om naar huis te reizen of een reis te maken om geliefden te zien.’


De activiteiten van Qatar Airways zijn naar eigen zeggen niet afhankelijk van een specifiek type vliegtuig. Door de verscheidenheid aan moderne brandstofefficiënte vliegtuigen kan de luchtvaartmaatschappij blijven vliegen door de juiste capaciteit in elke markt in te zetten. Zo is Qatar Airways blijven doorvliegen op Amsterdam met een combinatie van de A350-900, A350-1000 en de B777. Amsterdam was zelfs één van de vijf wereldbestemmingen die tijdens de Covid-19 crisis het vliegschema behielden. Vanwege de impact van de pandemie op de reisvraag heeft Qatar Airways besloten om de vloot van Airbus A380's aan de grond te houden, omdat het commercieel of vanuit milieustandpunt niet verantwoord is om een dergelijk groot vliegtuig op de huidige markt te opereren. De vloot van 49 Airbus A350’s en 30 Boeing 787’s is de ideale keuze voor de strategisch belangrijkste langeafstandsroutes naar Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.