Reissector boos op ’warrig beleid’ van minister De Jonge

Bron: Telegraaf


SCHIPHOL - De luchtvaart en reisindustrie zijn woedend op minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid), die de coronateststraat op Schiphol dit weekeinde alweer heeft gesloten. „Die moet openblijven. Het laatste wat we nu kunnen gebruiken, is warrig beleid”, zegt voorman Marnix Fruitema van de Nederlandse vliegkoepel Barin.

Minister De Jonge was vorige maand op bezoek in de teststraat op Schiphol. Nu is deze alweer gesloten. | Beeld: ANP/HH

Ook topman Frank Oostdam van reiskoepel ANVR vindt dat de testmogelijkheden op Schiphol en andere luchthavens juist zouden moeten worden uitgebreid om de veiligheid van vliegreizen te waarborgen. „Iedere passagier die vertrekt en terugkomt, zou eigenlijk gelijk getest moeten worden. Dan pas kan het vertrouwen terugkeren”, meent hij.


Volgens Fruitema zetten hakkentakkenmaatregelen mensen op het verkeerde been. „Terwijl juist het herstel van het consumentenvertrouwen richting luchtvaart komende maanden het allerbelangrijkste is voor het bedrijfsleven”, stelt hij vast.


Dringend advies

Schiphol schreef op 2 september nog een brief aan minister De Jonge, waarin duidelijk wordt gemaakt dat er meer getest moet worden. Ook de digitalisering van gezondheidsverklaringen en het verplichten van mondkapjes moeten prioriteit krijgen. Dat laatste heeft de luchthaven alvast op basis van een ’dringend advies’ ingevoerd op Schiphol.


Het ministerie laat weten dat er sprake was van een proef op Schiphol. „Die gaan we eerst analyseren. De krapte in onze testcapaciteit, bijvoorbeeld bij de GGD’s en op de labs, noodzaakt ons om anderen voorrang te geven, zoals zorgmedewerkers en docenten. De vraag naar coronatesten als er klachten zijn, neemt ook fors toe. Het advies blijft om bij thuiskomst uit een oranje gebied tien dagen in quarantaine te gaan, zelfs als de testuitslag goed is. Reizen naar oranje gebieden worden afgeraden”, aldus een woordvoerder.


"Massaal testen de enige mogelijkheid om verlichting te brengen"

Reisorganisaties kunnen het niet geloven dat de regering afhaakt. „Pijnlijk. Laagdrempelige sneltesten voor reizigers zijn hard nodig. In Duitsland hebben ze dat goed begrepen. Daar kan iedereen zich op vliegvelden kosteloos laten controleren, dat is zelfs verplicht als je uit een oranje gebied komt.


Daardoor hoeven reisadviezen ook minder streng te zijn dan bij ons”, aldus Corendon-baas Steven van der Heijden.


Kleurcode eenduidiger

De hele reissector kan er niet over uit dat het de Nederlandse regering kennelijk niet is gelukt om in een coronacrisis die al een halfjaar aanhoudt, voldoende testcapaciteit te presenteren. „Zolang er geen vaccin is, is massaal testen de enige mogelijkheid om verlichting te brengen”, aldus Oostdam. Schiphol-topman Dick Benschop is het daarmee eens. „Wij pleiten voor een gecoördineerde Europese exit-screening van luchtreizigers uit risicolanden. Ook moet het reisadvies met kleurcode eenduidiger.”


Benschop schrijft in zijn brief aan minister De Jonge dat de verantwoordelijkheid voor veilig reizen best meer bij de reiziger kan worden gelegd. „Net als een geldig paspoort, visa en verplichte inentingen. Genoeg testfaciliteiten zijn dan wel noodzakelijk.” De luchtvaart wil dat gezondheid op een even hoog peil komt te staan als de ingeburgerde veiligheidsmaatregelen.


Gemor in coalitie

„Wij vragen vertrektesten voor alle reizigers naar oranje gebieden. De testcapaciteit moet worden opgevoerd in Europees verband”, zegt Fruitema. Met KLM stelt hij blij te zijn dat het risico van het luchtverkeer niet hoog wordt ingeschat in Den Haag. „Meer testen draagt bij aan een beter perspectief van de reiziger. Inreisverboden en quarantaine zijn dan minder vereist”, aldus een KLM-zegsman zondag.


Ook binnen de coalitie klinkt inmiddels gemor. D66 is niet blij met het sluiten van de teststraat op Schiphol.


„Hier is echt iets misgegaan”, zegt D66-Kamerlid Jan Paternotte. „Het is een aaneenschakeling van verrassende wendingen die niet de bedoeling waren. Ik vind dit echt matig verteerbaar.”