Rel om inhouding salaris bij KLM Cityhopper

Bron: Telegraaf


AMSTERDAM - Personeel van KLM Cityhopper (KLC) is boos de directie, omdat er fouten zijn gemaakt in de salarisstroken. Zij hebben daardoor per ongeluk te veel salaris ontvangen, zo bevestigt KLC, dat een dochter is van KLM en zich richt op het vliegverkeer met de kleinere Embraer-toestellen binnen Europa.

Beeld: KLM

De zaak met het cabinepersoneel sleept al 2,5 jaar. „Betreffende medewerkers hebben destijds hun promotieverhoging ontvangen en zijn tegelijk een salaristrede omhoog gegaan”, zo legt een woordvoerder van KLC uit.


Vervolgens werd er een fout gemaakt bij de salarisadministratie, want binnen het systeem kregen ze vervolgens onterecht enkele weken later nogmaals een extra salaristrede.„KLC vordert nu het teveel betaalde salaris vanwege de extra salarisstap van betreffende medewerkers terug”, bevestigt een woordvoerder.


Terugvordering

Voor de terugvordering is een zo ruim mogelijke terugbetalingstermijn van 24 maanden gehanteerd, zodat het maandelijks terug te betalen bedrag zo beperkt mogelijk is, aldus KLC. De eerste inhouding op het salaris vond in september plaats. Volgens de groep van 80 man zou KLM coulance kunnen betrachten. „Het gaat om een bedrag van €2000 per persoon”, zo meldt de groep aan De Telegraaf.


Personeel bij KLC heeft een andere cao dan het normale KLM-personeel. Ze stellen dat veel collega’s hun mond niet open durven te doen, omdat ze bang zijn voor hun baan. KLC vliegt ondanks de coronacrisis relatief veel, omdat het om de kleinste toestellen uit de vloot gaat.

KLC realiseert zich dat deze vordering impact heeft op betreffende medewerkers. Wij betreuren dat deze situatie is ontstaan”, zegt de woordvoerder.