Schiphol blijft met geld smijten in coronacrisis

Bron: Telegraaf


AMSTERDAM - Schiphol wil tot eind volgend jaar nog €1,5 miljard investeren, ondanks het feit dat de coronacrisis er stevig inhakt bij de luchthaven.

Beeld: Telegraaf

Topman Dick Benschop maakte dat vrijdag bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers. De aanbesteding van de nieuwe terminal is uitgesteld. Investeringen in veiligheid en hygiëne hebben prioriteit, daarnaast worden lopende projecten zoals de verdubbeling van de taxibanen, de herinrichting van vertrekhal 1 en de nieuwe pier uitgevoerd.


Volgens Benschop gaat het niet om investeringen voor de leegstand. „Hoewel het luchtverkeer op een lager pitje staat dan vorig jaar, zullen we de nieuwe pier toch bij onze operatie betrekken als deze wordt opgeleverd.”


Schiphol worstelde de afgelopen jaren met de bouw op de luchthaven, omdat er sprake was van achterlopende investeringen. KLM, de grootste klant, trok voor de coronacrisis al aan de bel over de enorme uitgaven.


Honderden banen weg

Ondanks de enorme uitgaven aan nieuwbouw zullen er als gevolg van de coronacrisis honderden banen verdwijnen op Schiphol. De luchthaven maakte vrijdag een nettoverlies bekend van €273 miljoen. De omzet halveerde, net als het aantal passagiers. Benschop wil jaarlijks circa €100 miljoen aan kosten besparen. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten, evenals een mogelijk loonoffer.


De topman zou graag zien dat reizigers uit oranje of rode gebieden getest worden, het liefst bij het uitstappen. „Dat kan bijdragen aan minder reisrestricties of quarantaine, en bespoedigt economisch herstel. Of het testen wel of niet verplicht moet worden of dat het op een andere manier kan, is aan de politiek”, zegt hij desgevraagd. De luchthaven ziet pas over een paar jaar herstel naar oude reizigersaantallen.


Stikstofproblemen

Ook koerst Benschop nog steeds op de opening van Lelystad Airport eind volgend jaar. Het omstreden poldervliegveld is klaar voor gebruik, maar er moet nog een vergunning worden afgegeven als gevolg van de stikstofproblematiek. Onder coalitiepartners D66 en ChristenUnie is verzet tegen de opening. Door de coronacrisis rijst de vraag waarom de luchthaven nu geopend moet worden. „We zijn voor 1 oktober klaar met de vergunningaanvraag, en daarna kan het kabinet het besluit nemen. Er is interesse. Ik word benaderd door potentiële klanten, want er is nog altijd schaarste aan landingsslots op Schiphol. Die liggen allemaal vast”, zegt Benschop, verwijzend naar de zogeheten historische rechten. KLM heeft bijvoorbeeld een groot deel van die rechten, maar vliegt momenteel minder.


De Schiphol-topman bereidt zich opvallend genoeg nog niet voor op het zwartste scenario, waarin KLM ten onder gaat. De toekomst van de luchtvaartmaatschappij is de achilleshiel onder alle plannen van Benschop. Het is allerminst zeker of KLM de coronacrisis zal overleven. Herstel is afhankelijk van een vaccin. De luchtvaartmaatschappij gebruikt 70% van de capaciteit. De afhankelijkheid van KLM wordt elk jaar benoemd in de risicoparagraaf in de jaarrekening van Schiphol. „KLM krijgt grote steun van de overheid, daar zijn wij blij mee, want daarmee is het voortbestaan gewaarborgd.”