Schiphol doet Aalsmeerbaan een week dicht voor onderhoud

Bron: Luchtvaartnieuws


SCHIPHOL - De Aalsmeerbaan op Schiphol gaat een week dicht voor regulier onderhoud. Van maandagochtend 2 november tot zaterdagavond 7 november is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor het vliegverkeer op de luchthaven.

Foto: Schiphol

Aan de Aalsmeerbaan wordt regulier jaarlijks onderhoud uitgevoerd, waarbij de bovenste laag van het asfalt wordt vervangen en markering worden hersteld waar nodig, de hemelwaterafvoer wordt schoongemaakt en geïnspecteerd, bekabeling en elektra worden gecontroleerd en omliggende grasvelden worden gemaaid.


De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans. Er wordt in verschillende ploegen gewerkt. De werkzaamheden gaan 24 uur per dag door om te zorgen dat de baan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik is.


Aangepast baangebruik Tijdens deze werkzaamheden is de Aalsmeerbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. De Buitenveldertbaan en Zwanenburgbaan (in zuidelijke richting) kunnen door de sluiting tijdens het onderhoud meer in gebruik zijn.


Vanwege werkzaamheden op de locaties waar de Aalsmeerbaan kruist met andere start- en landingsbanen is in de nachten van maandag tot en met donderdag (23:00-06.00 uur) de Kaagbaan buiten gebruik. Op dinsdag- en woensdagnacht is aanvullend de Buitenveldertbaan buiten gebruik en kunnen de Polderbaan en Zwanenburgbaan ingezet worden.