Schiphol in het rood

Bron: BNR


Schiphol presenteerde afgelopen week dieprode cijfers. De banen van honderden medewerkers van de luchthaven staan op de tocht. Topman Dick Benschop is te gast in BNR Zakendoen om uit de doeken te doen hoe hij het rode bankboekje van zijn bedrijf weer zwart gaat kleuren.

Beeld: ANP

Delfts Blauw kleurt ook rood

Het bedrijf bestaat al sinds 1653 en kon altijd rekenen op een stabiele omzet, maar nu krijgt het een flinke klap door corona: De Porceleyne Fles, ook wel bekend als Royal Delft, de producent van Delfts Blauw. Nu de toeristen wegblijven, duikt het bedrijf in de rode cijfers. Directeur Henk Schouten komt vertellen hoe hij Nederlanders weer gaat verleiden om het Delftse aardewerk te kopen.


Beleggerspanel

Tweederde van de grote Nederlandse beursfondsen negeerde het risico van een pandemie, terwijl daar al op gewezen werd voor de coronauitbraak. En wat betekent de nieuwe strategie van de FED voor beleggers? Dat en meer bespreken we in het Beleggerspanel met: Thijs Knaap, senior strateeg bij APG en Reinder Wietsma, portfoliomanager bij IBS Capital Management.

Volg via deze weblink de podcast 'Zakendoen'; Elke werkdag 12:00 tot 14:00 uur, live vanuit de studio of op locatie.