Schiphol lanceert nieuwe service voor overstappers

Bron: Luchtvaartnieuws


SCHIPHOL - Reizigers op Schiphol met een korte overstap kunnen voortaan versneld de wachtrij bij de veiligheids- en paspoortcontrole. Dat is mogelijk dankzij de zogeheten ‘Short Connection Pass’. Schiphol wil op deze wijze het halen van een korte overstap aangenamer maken en versnellen.

Beeld: Schiphol

Op twee pieren waar veel overstappers aankomen zijn nieuwe self service units geplaatst. Daar kunnen reizigers hun boardingpass scannen. Als zij een korte overstaptijd hebben wordt de Short Connection Pass uitgeprint. Met deze pas hoeven reizigers met een korte overstap niet in de rij te staan bij de veiligheids- en paspoortcontrole.


Met deze dienst is het volgens Schiphol voor medewerkers makkelijker om reizigers met een korte overstap te herkennen en te helpen. Hierdoor moet het risico op vertragingen voor vertrekkende vluchten met veel overstappers aan boord worden verkleind.


Aangekomen bij de veiligheids- of paspoortcontrole laat de reiziger de duidelijk herkenbare pas aan het personeel zien. Het personeel verwijst de reiziger vervolgens naar een speciale lane.

Met de service richt Schiphol zich op reizigers met een overstaptijd van minder dan een uur. “Ook met minder reizigers blijven we werken aan het verbeteren van onze service”, zegt Miriam Hoekstra - van der Deen, directeur Airport Operations bij Amsterdam Airport Schiphol.