Schiphol volledig eigenaar van Corgonaut

Bron: Luchtvaartnieuws


Royal Schiphol Group is sinds 1 november volledig eigenaar van het vrachtinformatieplatform Cargonaut. Het platform zorgt voor informatie-uitwisseling tussen alle vrachtpartijen op Schiphol. De luchthaven heeft al sinds de oprichting van Cargonaut in 1986 aandelen in het bedrijf.

Foto: Reismedia

Met de volledige overname wil Schiphol de regie pakken om het Port Community System (PCS) van Cargonaut te verbeteren en te vernieuwen. Schiphol werkt de komende twee jaar aan de vernieuwing van het systeem.


Miriam Hoekstra-van der Deen, Directeur Airport Operations bij Amsterdam Airport Schiphol, spreekt van "een prachtige stap" voor de vrachtsector. "Het zal de goederenstroom voorspelbaarder maken omdat we door goede datagegevensuitwisseling nog beter weten wanneer welk type vracht binnenkomt. Daardoor kunnen we processen en partijen op de luchthaven slimmer en efficiënter inzetten, wat zorgt voor een soepele vrachtafhandeling en daarmee verstevigen we de concurrentiepositie van Schiphol."


Hoekstra-van der Deen heeft nogeen speciaal dankwoord voor Maaike van der Windt, de onlangs bij Schiphol vertrokken director Aviation Marketing. "Zij heeft de afgelopen twee jaar keihard heeft gewerkt om dit voor elkaar te krijgen."