’Spion’ uit Frankrijk bij KLM over de vloer

Bron: Telegraaf


De vooruitgeschoven post van topman Ben Smith van Air France KLM, Oltion Carkaxhija, bemoeit zich nu ook met de reorganisatie van luchtvaartmaatschappij KLM. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.

Oltion Carkaxhija is de vooruitgeschoven post van Ben Smith op de werkvloer van KLM | foto: AIR FRANCE KLM

Met Carkaxhija over de vloer, naast de zogeheten state-agent Jeroen Kremers van minister Hoekstra (Financiën), en adviesbureau PA Consulting wordt het net rond topman Pieter Elbers van KLM steeds verder gesloten.


Neus

Insiders zetten vraagteken bij de rol van de Albanese vertrouweling van topman Ben Smith van Air France KLM, die onlangs officieel is aangesteld als ‘Chief Tranformation Officer’. De benoeming leidde tot gefronste wenkbrauwen bij KLM, omdat de top wordt uitgebreid in een diepe crisis. De verliezen bij Air France KLM lopen in de miljarden als gevolg van de coronacrisis. Vrijdag publiceert Air France KLM de kwartaalcijfers.


Tenslotte heeft de Nederlands-Franse luchtvaartcombinatie ook nog een ander gremium, waar Smith en Elbers samen inzitten. „Carkaxhija steekt zijn neus in netwerk-en vlootzaken”, meldt een insider. „Hij hoort van de KLM-mensen net wat meer dan Ben Smith in zijn rol als commissaris bij KLM. Om Carkaxhija spion te noemen is flauw, maar hij is als het ware een vooruitgeschoven post van Smith.”


Ook zou de CTO zo al bekend raken met KLM, zodat hij bij een eventueel vertrek van topman Elbers diens stoel zou kunnen innemen. Vorig jaar wilde Smith al van Elbers af, maar het kabinet moest ingrijpen om dat te voorkomen. De holdingbaas benoemde eerder zijn andere vertrouweling Angus Clarke op een belangrijke positie bij Air France.


Macht

Het netwerk en de vloot zijn bepalend voor de toekomstige rol van KLM binnen de luchtvaarcombinatie. Al eerder meldde De Telegraaf dat Air France routes en frequenties zou willen overnemen van KLM omdat de markt in Frankrijk groter is. Zo blijkt uit het winterschema dat KLM vooralsnog maar een bestemming in India vliegt, waar dat voor de coronacrisis drie waren. Air France vliegt deze wel. Minister Hoekstra heeft vorig jaar een belang genomen in Air France KLM, voor het uitgebreide routenetwerk van KLM op Schiphol.


„Carkaxhija’s opdracht is om zoveel mogelijk naar de groep te trekken, als het gaat om IT, routes of banen. Maar echt onderscheid is er niet in de praktijk niet tussen de ‘groep’ en Air France. Ze zijn hetzelfde. Maar door deze kunstmatige verschuiving naar de groep lijkt het te gaan om synergieën, terwijl het draait om macht en baanbehoud voor Frankrijk”, zo reageert een andere ingewijde. KLM wil niet reageren. Air France KLM meldt dat het weinig heeft toe te voegen aan wat al eerder is gecommuniceerd bij zijn benoeming.


Chef lege dozen

De ondernemingsraad van KLM heeft net een reorganisatie goedgekeurd, die moet leiden tot 15% lagere kosten die minister Hoekstra in ruil voor een leningenpakket van €3,4 miljard heeft geëist. Deze week komt de bewindsman met zijn oordeel, wat Carkaxhija in de ogen van veel KLM’ers een chef lege dozen maakt. Hij zou zich drie dagen per week met KLM bezig houden, deels in Amstelveen waar Smith een eigen vleugel heeft op het KLM-hoofdkantoor. „Oltion moet de concurrentiekracht van Air France en KLM ten opzichte van andere luchtvaartmaatschappijen verbeteren. Nou, dat is mosterd na de maaltijd”, zegt voorzitter Rob Swankhuizen van de Nederlandse Vakbond van Luchtvaarttechnici. „De minister heeft dat al in gang gezet met zijn eisen. Oltion kan zich dus alleen maar bezig houden met Air France.”